Quiche  (45)

Quiche to popularny w kuchni francuskiej placek składający się z kruchego ciasta i nadzienia warzywnego zalanego jajeczno-śmietanową masą. Nadzienie może zawierać różne gatunki mięsa, sera i warzyw. Sprawdźcie nasze przepisy!


Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy na quiche:

 
Brak komentarzy
 
2godz.

Ten quiche pieczemy w dużej głębokiej tortownicy, rozwałkowując ciasto bardzo cienko. W każdej porcji jest więc niewiele ciasta, za to wyjątkowo dużo warzyw. Podajemy go na ciepło (a nie na gorąco ani na zimno), z kruchą sałatą polaną odrobiną sosu winegret.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
1godz.40min.

Przygotowuję tę tartę przynajmniej raz w miesiącu. Doskonale nadaje się i na przyjęcia, i na obiad, i na szybki lunch. Ciasta na spód wystarczy na okrągłą blachę o średnicy 28-30 cm. Pozostałe ciasto można przechowywać w zamrażarce przez 1 miesiąc. Zobaczcie nasz video przepis z tą quiche.

Autor przepisu: Christine

 
45min.

To danie nigdy mi się nie nudzi - doskonale smakuje na ciepło z sałatką. Ciasto można przygotować samodzielnie, albo użyć kupnego, wtedy będzie szybciej.

Autor przepisu: Capucine

 
Brak komentarzy
 
1godz.35min.

Pyszna tarta cebulowa, która stanie się Twoim ulubionym daniem. Cebula jest tu lekko karmelizowana, a następnie wyłożona na smakowitym cieście. Dopełnieniem jest kremowa masa z jajek, mleka i śmietany, doprawiona pieprzem i kminkiem. Wyśmienicie nadaje się na lunch albo na przekąskę w ciągu dnia.

Autor przepisu: anton

 
Brak komentarzy
 
3godz.

Niby tarta, niby zapiekanka - uczta dla wielbicieli słonych ciast z nadzieniem! Tutaj przekładają się warstwy szynki, mozzarelli, szpinaku, sera feta i ricotty. Wyśmienite danie na każdą imprezę!

Autor przepisu: Christine L.

Przepisy video powiązane z kategorią: quiche

Przepis na quiche Lorraine

Przepis na quiche Lorraine

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak zamrażać jedzenie Jak zamrażać jedzenie