Biscotti

    Biscotti to włoskie ciasteczka, zwane też cantuccini, podobne nieco do sucharków. Wspaniale smakują z herbatą. Mogą występować w wersji czekoladowej, z migdałami lub z cynamonem.

    17 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    1godz.40min.

    Klasyczne włoskie ciastka. Twarde i suche, czyli doskonałe do maczania w kawie. Można je też podawać do kawy lub z winem deserowym.

    Autor przepisu: elisabeth

     
    1 komentarz
     
    50min.

    Klasyczny przepis na pyszne włoskie ciastka - wszyscy je uwielbiają! Można je długo przechowywać i mogą być fajnym prezentem. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

    Autor przepisu: ntbella

     
    1 komentarz
     
    1godz.15min.

    Czekoladowa wersja włoskich smakołyków. Do jajka można dodać mleka zamiast wody.

    Autor przepisu: PA.GRANNY

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.5min.

    Są pyszne z kawą i pachną wspaniale! Można również polać ciasteczka białą czekoladą, świetnie wtedy to uzupełnia ich smak z cynamonem.

    Autor przepisu: Kris

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    To proste biscotti bez dodatkowych ozdóbek. Moja koleżanka z pracy dała mi ten przepis. Jest to szybki, prosty i jeden z moich ulubionych włoskich przepisów na ciasteczka.

    Autor przepisu: JANDEE

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Biscotti z prażonymi migdałami i skórką z cytryny, dobre na każdą okazję. Wypróbuj te wariacje: użyj 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego lub anyżowego zamiast aromatu migdałowego; zastąp migdały posiekanymi orzechami laskowymi; dodaj pół szklanki małych groszków z półsłodkiej czekolady.

    Autor przepisu: Rosina

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.5min.

    Klasyczne włoskie ciasteczka, podwójnie pieczone. Są dość twarde i suche - co czyni je idealnymi ciasteczkami do maczania w herbacie, kawie czy winie deserowym.

    Autor przepisu: Nora

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Czerwona żurawina i zielone pistacje sprawiają, że to są idealne ciasteczka na Święta. Zamiast pistacji można użyć innych orzechów. Jeśli pistacje są solone, należy pominąć 1/4 łyżeczki soli.

    Autor przepisu: Gerry Meyer

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Cantucci to tradycyjne włoskie ciasteczka z migdałami wywodzące się z Toskanii. Ich smak przeniesie cię w tą cudowną krainę!

    Autor przepisu: Aldo

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Te ciasteczka są podobne do biscotti i łatwo je przygotować, a smakują fantastycznie. Są w nich migdały, skórka pomarańczowa, rodzynki, czekolada, anyżek i imbir. Doskonale pasują na Boże Narodzenie.

    Autor przepisu: Julian

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango