Biscotti

Biscotti to włoskie ciasteczka, zwane też cantuccini, podobne nieco do sucharków. Wspaniale smakują z herbatą. Mogą występować w wersji czekoladowej, z migdałami lub z cynamonem.

17 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
1godz.40min.

Klasyczne włoskie ciastka. Twarde i suche, czyli doskonałe do maczania w kawie. Można je też podawać do kawy lub z winem deserowym.

Autor przepisu: elisabeth

 
1 komentarz
 
50min.

Klasyczny przepis na pyszne włoskie ciastka - wszyscy je uwielbiają! Można je długo przechowywać i mogą być fajnym prezentem. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

Autor przepisu: ntbella

 
1 komentarz
 
1godz.15min.

Czekoladowa wersja włoskich smakołyków. Do jajka można dodać mleka zamiast wody.

Autor przepisu: PA.GRANNY

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

Są pyszne z kawą i pachną wspaniale! Można również polać ciasteczka białą czekoladą, świetnie wtedy to uzupełnia ich smak z cynamonem.

Autor przepisu: Kris

 
Brak komentarzy
 
40min.

To proste biscotti bez dodatkowych ozdóbek. Moja koleżanka z pracy dała mi ten przepis. Jest to szybki, prosty i jeden z moich ulubionych włoskich przepisów na ciasteczka.

Autor przepisu: JANDEE

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Biscotti z prażonymi migdałami i skórką z cytryny, dobre na każdą okazję. Wypróbuj te wariacje: użyj 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego lub anyżowego zamiast aromatu migdałowego; zastąp migdały posiekanymi orzechami laskowymi; dodaj pół szklanki małych groszków z półsłodkiej czekolady.

Autor przepisu: Rosina

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

Klasyczne włoskie ciasteczka, podwójnie pieczone. Są dość twarde i suche - co czyni je idealnymi ciasteczkami do maczania w herbacie, kawie czy winie deserowym.

Autor przepisu: Nora

 
Brak komentarzy
 
1godz.10min.

Czerwona żurawina i zielone pistacje sprawiają, że to są idealne ciasteczka na Święta. Zamiast pistacji można użyć innych orzechów. Jeśli pistacje są solone, należy pominąć 1/4 łyżeczki soli.

Autor przepisu: Gerry Meyer

 
Brak komentarzy
 
50min.

Te ciasteczka są podobne do biscotti i łatwo je przygotować, a smakują fantastycznie. Są w nich migdały, skórka pomarańczowa, rodzynki, czekolada, anyżek i imbir. Doskonale pasują na Boże Narodzenie.

Autor przepisu: Julian

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Cantucci to tradycyjne włoskie ciasteczka z migdałami wywodzące się z Toskanii. Ich smak przeniesie cię w tą cudowną krainę!

Autor przepisu: Aldo

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż