Gofry (20)

    Gofry to chrupiące wafle przygotowywane w gofrownicy. Podaje się je najczęściej z bitą śmietaną i owocami, a także z dżemem lub z lodami.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.34min.

    Trudno powiedzieć ile dokładnie cynamonu trzeba dodać do tych gofrów, bo nigdy tego nie mierzyłam - około pół łyżeczki, ale jeśli jesteś prawdziwym fanatykiem cynamonu, możesz oczywiście dodać więcej. Te gofry są cieńsze i bardziej chrupiące niż zwykłe z dodatkiem proszku do pieczenia.

    Autor przepisu: Julia

     
    2 komentarze
     
    1godz.40min.

    Przepis na gofry, który zawsze się udaje - są chrupiące i jednocześnie miękkie. Możliwości podania są nieograniczone: z masłem i dżemem są idealne na śniadanie, z bitą śmietaną lub lodami i z owocami tworzą wspaniały deser.

    Autor przepisu: Beran

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Proste i szybkie ciasto na gofry lub naleśniki. Najlepiej odstawić je przed smażeniem na co najmniej 30 minut. Gofry podawać z cukrem pudrem, syropem toffi, bitą śmietaną i/lub owocami.

    Autor przepisu: Bibus

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.35min.

    Wspaniałe miękkie gofry z ciasta drożdżowego. Doskonałe podawane z masłem, bitą śmietaną i świeżymi owocami.

    Autor przepisu: Bobbi Jo

     
    Brak komentarzy

    Takie gofry - to przysmak dzieci. Ale nie znam też dorosłego, który odmówiłby zjedzenia świeżego gofra z bitą śmietaną i owocami.

    Autor przepisu: Mary Kaye

    Podobne:

    Desery owocowe
    Desery owocowe   (116)
    Naleśniki
    Naleśniki   (108)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż