Gofry (20)

    Gofry to chrupiące wafle przygotowywane w gofrownicy. Podaje się je najczęściej z bitą śmietaną i owocami, a także z dżemem lub z lodami.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.34min.

    Trudno powiedzieć ile dokładnie cynamonu trzeba dodać do tych gofrów, bo nigdy tego nie mierzyłam - około pół łyżeczki, ale jeśli jesteś prawdziwym fanatykiem cynamonu, możesz oczywiście dodać więcej. Te gofry są cieńsze i bardziej chrupiące niż zwykłe z dodatkiem proszku do pieczenia.

    Autor przepisu: Julia

     
    3 komentarze
     
    1godz.40min.

    Przepis na gofry, który zawsze się udaje - są chrupiące i jednocześnie miękkie. Możliwości podania są nieograniczone: z masłem i dżemem są idealne na śniadanie, z bitą śmietaną lub lodami i z owocami tworzą wspaniały deser.

    Autor przepisu: Beran

     
    1 komentarz

    Takie gofry - to przysmak dzieci. Ale nie znam też dorosłego, który odmówiłby zjedzenia świeżego gofra z bitą śmietaną i owocami.

    Autor przepisu: Mary Kaye

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Proste i szybkie ciasto na gofry lub naleśniki. Najlepiej odstawić je przed smażeniem na co najmniej 30 minut. Gofry podawać z cukrem pudrem, syropem toffi, bitą śmietaną i/lub owocami.

    Autor przepisu: Bibus

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.35min.

    Wspaniałe miękkie gofry z ciasta drożdżowego. Doskonałe podawane z masłem, bitą śmietaną i świeżymi owocami.

    Autor przepisu: Bobbi Jo

    Podobne:

    Desery owocowe
    Desery owocowe   (119)
    Naleśniki
    Naleśniki   (109)

    Przepisy na grilla

    • Szaszłyki Szaszłyki
    • Ryba z grilla Ryba z grilla
    • Warzywa z grilla Warzywa z grilla
    • Mięso z grilla Mięso z grilla
    • Dodatki do grilla Dodatki do grilla