Ryba w galarecie

    Piękny sposób na podanie ryby - nie tylko na świąteczny stół. Karp, łosoś czy dorsz będą się pięknie prezentować w galaretce z kolorowymi dodatkami. Sprawdźcie nasze przepisy i podajcie gościom zdrową przekąskę lub obiad.

    12 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    3godz.40min.

    Smaczna przystawka na świąteczny lub sylwestrowy stół. Karp na zimno z warzywami. Nie jest taka trudna, na jaką wygląda.

    Autor przepisu: apfel

     
    1 komentarz
     
    2godz.50min.

    Prosty i sprawdzony przepis na bożonarodzeniową przystawkę. Kolacja wigilijna nie może się przecież obyć bez ryby Najlepszy jest mintaj, ale każda inna biała ryba też się dobrze sprawdzi.

    Autor przepisu: gee

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.50min.

    To przepis na karpia w galarecie, który przygotujemy pomijając etap gotowania głowy czy innych resztek z oprawiania ryby. Jeśli kupujemy płaty karpia, to oczywiście pozbawieni jesteśmy tych resztek, które wraz z warzywami dają nam wywar na galaretę. Ale to nie problem, bo wywar z warzyw i gotowanego w nim karpia daje równie dobry efekt kulinarny, no i pracy mamy znacznie mniej.

    Autor przepisu: apfel

     
    Brak komentarzy
     
    6godz.40min.

    To danie przygotowałam pierwszy raz w życiu, gdy chciałam pokazać mojej teściowej, ze umiem gotować (wigilia 1974 rok). Udało się, a było to niemałe wyzwanie. Nie jest ono trudne, ale wymaga trochę czasu i cierpliwości. Warto je czasem zrobić, bo efekt jest ciekawy. Karp prezentuje się bardzo elegancko, wykwintnie i jest smaczny.

    Autor przepisu: apfel

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.40min.

    Smaczny przepis na rybę w galarecie z dodatkiem orzechów włoskich, czosnku i cytryny. Doskonały na świąteczny stół.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.35min.

    Bardzo prosta świąteczna potrawa. Delikatne kawałki ryby w galarecie z jajkiem i ziołami. Spróbujcie tej wykwintnej wersji kolacji wigilijnej.

    Autor przepisu: ntbella

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Jeśli nie wiecie, co dzisiaj przygotować na obiad, to polecam Wam rybę w panierce przygotowanej na piwie. Jakiś czas temu mąż znalazł podobny przepis w internecie. Dlaczego podobny? Ponieważ uległ modyfikacji. Tak przygotowana ryba jest świetna.

    Autor przepisu: katalog-inspiracji

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.10min.

    Pyszna alternatywa dla karpia w galeracie na świąteczny stół, ale i na przystawkę na wieczór karnawałowy.

    Autor przepisu: Bogusia

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.5min.

    Tradycyjny przepis na karpia w galarecie. Prezentuje się okazale bo jest podany w całości i na pewno ozdobi wigilijny stół.

    Autor przepisu: Fiola

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.

    Przygotowanie tej potrawy wymaga trochę czasu, ale warto się poświęcić dla wspaniałej kolacji wigilijnej.

    Autor przepisu: jadźka4

    1 / 2

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango