Ryba w galarecie

Piękny sposób na podanie ryby - nie tylko na świąteczny stół. Karp, łosoś czy dorsz będą się pięknie prezentować w galaretce z kolorowymi dodatkami. Sprawdźcie nasze przepisy i podajcie gościom zdrową przekąskę lub obiad.


11 przepisów

Filtruj
 
Brak komentarzy
 
3godz.25min.

Smaczna przystawka na świąteczny lub sylwestrowy stół. Karp na zimno z warzywami. Nie jest taka trudna, na jaką wygląda.

Autor przepisu:apfel

 
Brak komentarzy
 
6godz.40min.

To danie przygotowałam pierwszy raz w życiu, gdy chciałam pokazać mojej teściowej, ze umiem gotować (wigilia 1974 rok). Udało się, a było to niemałe wyzwanie. Nie jest ono trudne, ale wymaga trochę czasu i cierpliwości. Warto je czasem zrobić, bo efekt jest ciekawy. Karp prezentuje się bardzo elegancko, wykwintnie i jest smaczny.

Autor przepisu:apfel

 
Brak komentarzy
 
2godz.40min.

Smaczny przepis na rybę w galarecie z dodatkiem orzechów włoskich, czosnku i cytryny. Doskonały na świąteczny stół.

Autor przepisu:ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
2godz.35min.

Bardzo prosta świąteczna potrawa. Delikatne kawałki ryby w galarecie z jajkiem i ziołami. Spróbujcie tej wykwintnej wersji kolacji wigilijnej.

Autor przepisu: ntbella

 
Brak komentarzy
 
3godz.50min.

To przepis na karpia w galarecie, który przygotujemy pomijając etap gotowania głowy czy innych resztek z oprawiania ryby. Jeśli kupujemy płaty karpia, to oczywiście pozbawieni jesteśmy tych resztek, które wraz z warzywami dają nam wywar na galaretę. Ale to nie problem, bo wywar z warzyw i gotowanego w nim karpia daje równie dobry efekt kulinarny, no i pracy mamy znacznie mniej.

Autor przepisu:apfel

 
Brak komentarzy
 
4godz.5min.

Tradycyjny przepis na karpia w galarecie. Prezentuje się okazale bo jest podany w całości i na pewno ozdobi wigilijny stół.

Autor przepisu:Fiola

 
Brak komentarzy
 
3godz.10min.

Pyszna alternatywa dla karpia w galeracie na świąteczny stół, ale i na przystawkę na wieczór karnawałowy.

Autor przepisu:Bogusia

 
Brak komentarzy
 
3godz.

Przygotowanie tej potrawy wymaga trochę czasu, ale warto się poświęcić dla wspaniałej kolacji wigilijnej.

Autor przepisu:jadźka4

 
Brak komentarzy
 
2godz.50min.

Prosty i sprawdzony przepis na bożonarodzeniową przystawkę. Kolacja wigilijna nie może się przecież obyć bez ryby Najlepszy jest mintaj, ale każda inna biała ryba też się dobrze sprawdzi.

Autor przepisu:gee

 
Brak komentarzy
 
5godz.40min.

Oto danie na świąteczny stół. Pracochłonne, ale efekt jest zniewalający. Aromatyczny faszerowany sandacz z dodatkiem rodzynek, chrzanu i cebuli, zastygły w galarecie.

Autor przepisu:Romanek

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt