Frittata

    Frittata to włoski omlet, który można przyrządzić z różnymi składnikami w zależności co jest w lodówce - z warzywami, serem, mięsem lub rybą. Znajdź swój ulubiony przepis!

    11 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Ten pasztet jest podobny do fritatty, ale piecze się go w keksówce. Oprócz jajek pięknie prezentują się w nim podsmażona cukinia oraz żółta i czerwona papryka. Kroić na grube plastry i podawać z sałatką.

    Autor przepisu: stella

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Taki omlet z dodatkami to pyszne bezmięsne danie główne, które smakuje równie dobrze na gorąco, jak i na zimno. Ten przepis można uzupełniać o dowolne składniki, więc jest dobry dla osób, które lubią wykorzystywać resztki. Frittatę najlepiej podawać z grzankami z chleba razowego oraz pokrojonymi w plasterki pomidorami lub z sałatą.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Jedna z moich ulubionych potraw na lunch - warzywa, jajka i ser zapieczone na pyszny omlet we włoskim stylu.

    Autor przepisu: jadźka4

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Frittata, czyli włoski gruby omlet z wieloma składnikami w środku, a często również bogato przyozdobiony z zewnątrz. W tym przepisie wersja z cebulą, czosnkiem i parmezanem w środku, z wierzchu udekorowana złocistymi pieczarkami, grillowaną papryką i marynowanymi sercami karczochów.

    Autor przepisu: EwelinaSzymanek

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Frittata to włoski omlet pieczony w piekarniku. Tutaj wersja wiosenna - z boćwiną, czyli młodymi liśćmi buraka. Szybki obiad w dodatku przepyszny!

    Autor przepisu: Wiebke

     
    Brak komentarzy
     
    22min.

    Cukinia, świeże zioła i słony ser halloumi świetnie komponują się razem w tym prostym daniu. Aby zrobić porcję na 4 osoby wystarczy podwoić składniki i użyć większej patelni.

    Autor przepisu: Diana

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    To wspaniała kolacja, a przy tym wyjątkowo łatwa do przyrządzenia. Jeśli użyjemy mrożonych brokułów, okaże się, że wystarczy nam to, co mamy w spiżarni oraz zamrażalniku i nie musimy wybierać się na zakupy.

    Autor przepisu: Maggie Pannell

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Wspaniale sycąca frittata, czyli omlet po włosku. Ziemniaki i cebula podsmażone na rumiano, a nastepnie zapieczone z jajkami i serem żółtym. Pycha!

    Autor przepisu: Fiola

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Pyszne danie na śniadanie lub lunch! Włoska wersja omletu pieczona w piekarniku - jajka, żółty ser i kawałki szparagów. Rewelacja!

    Autor przepisu: jadźka4

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Łagodna w smaku dynia doskonale komponuje się w tym omlecie z wyrazistymi porami. Podawać ze szpinakiem i gotowanymi młodymi ziemniakami.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango