Frittata

    Frittata to włoski omlet, który można przyrządzić z różnymi składnikami w zależności co jest w lodówce - z warzywami, serem, mięsem lub rybą. Znajdź swój ulubiony przepis!

    11 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Taki omlet z dodatkami to pyszne bezmięsne danie główne, które smakuje równie dobrze na gorąco, jak i na zimno. Ten przepis można uzupełniać o dowolne składniki, więc jest dobry dla osób, które lubią wykorzystywać resztki. Frittatę najlepiej podawać z grzankami z chleba razowego oraz pokrojonymi w plasterki pomidorami lub z sałatą.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Ten pasztet jest podobny do fritatty, ale piecze się go w keksówce. Oprócz jajek pięknie prezentują się w nim podsmażona cukinia oraz żółta i czerwona papryka. Kroić na grube plastry i podawać z sałatką.

    Autor przepisu: stella

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Jedna z moich ulubionych potraw na lunch - warzywa, jajka i ser zapieczone na pyszny omlet we włoskim stylu.

    Autor przepisu: jadźka4

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Frittata, czyli włoski gruby omlet z wieloma składnikami w środku, a często również bogato przyozdobiony z zewnątrz. W tym przepisie wersja z cebulą, czosnkiem i parmezanem w środku, z wierzchu udekorowana złocistymi pieczarkami, grillowaną papryką i marynowanymi sercami karczochów.

    Autor przepisu: EwelinaSzymanek

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Frittata to włoski omlet pieczony w piekarniku. Tutaj wersja wiosenna - z boćwiną, czyli młodymi liśćmi buraka. Szybki obiad w dodatku przepyszny!

    Autor przepisu: Wiebke

     
    Brak komentarzy
     
    22min.

    Cukinia, świeże zioła i słony ser halloumi świetnie komponują się razem w tym prostym daniu. Aby zrobić porcję na 4 osoby wystarczy podwoić składniki i użyć większej patelni.

    Autor przepisu: Diana

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    To wspaniała kolacja, a przy tym wyjątkowo łatwa do przyrządzenia. Jeśli użyjemy mrożonych brokułów, okaże się, że wystarczy nam to, co mamy w spiżarni oraz zamrażalniku i nie musimy wybierać się na zakupy.

    Autor przepisu: Maggie Pannell

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Wspaniale sycąca frittata, czyli omlet po włosku. Ziemniaki i cebula podsmażone na rumiano, a nastepnie zapieczone z jajkami i serem żółtym. Pycha!

    Autor przepisu: Fiola

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Pyszne danie na śniadanie lub lunch! Włoska wersja omletu pieczona w piekarniku - jajka, żółty ser i kawałki szparagów. Rewelacja!

    Autor przepisu: jadźka4

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Łagodna w smaku dynia doskonale komponuje się w tym omlecie z wyrazistymi porami. Podawać ze szpinakiem i gotowanymi młodymi ziemniakami.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango