Frittata

Frittata to włoski omlet, który można przyrządzić z różnymi składnikami w zależności co jest w lodówce - z warzywami, serem, mięsem lub rybą. Znajdź swój ulubiony przepis!

11 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
Brak komentarzy
 
1godz.10min.

Ten pasztet jest podobny do fritatty, ale piecze się go w keksówce. Oprócz jajek pięknie prezentują się w nim podsmażona cukinia oraz żółta i czerwona papryka. Kroić na grube plastry i podawać z sałatką.

Autor przepisu: stella

 
Brak komentarzy
 
45min.

Taki omlet z dodatkami to pyszne bezmięsne danie główne, które smakuje równie dobrze na gorąco, jak i na zimno. Ten przepis można uzupełniać o dowolne składniki, więc jest dobry dla osób, które lubią wykorzystywać resztki. Frittatę najlepiej podawać z grzankami z chleba razowego oraz pokrojonymi w plasterki pomidorami lub z sałatą.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
40min.

Jedna z moich ulubionych potraw na lunch - warzywa, jajka i ser zapieczone na pyszny omlet we włoskim stylu.

Autor przepisu: jadźka4

 
Brak komentarzy
 
40min.

Frittata, czyli włoski gruby omlet z wieloma składnikami w środku, a często również bogato przyozdobiony z zewnątrz. W tym przepisie wersja z cebulą, czosnkiem i parmezanem w środku, z wierzchu udekorowana złocistymi pieczarkami, grillowaną papryką i marynowanymi sercami karczochów.

Autor przepisu: EwelinaSzymanek

 
Brak komentarzy
 
40min.

Frittata to włoski omlet pieczony w piekarniku. Tutaj wersja wiosenna - z boćwiną, czyli młodymi liśćmi buraka. Szybki obiad w dodatku przepyszny!

Autor przepisu: Wiebke

 
Brak komentarzy
 
22min.

Cukinia, świeże zioła i słony ser halloumi świetnie komponują się razem w tym prostym daniu. Aby zrobić porcję na 4 osoby wystarczy podwoić składniki i użyć większej patelni.

Autor przepisu: Diana

 
Brak komentarzy
 
25min.

To wspaniała kolacja, a przy tym wyjątkowo łatwa do przyrządzenia. Jeśli użyjemy mrożonych brokułów, okaże się, że wystarczy nam to, co mamy w spiżarni oraz zamrażalniku i nie musimy wybierać się na zakupy.

Autor przepisu: Maggie Pannell

 
Brak komentarzy
 
30min.

Pyszne danie na śniadanie lub lunch! Włoska wersja omletu pieczona w piekarniku - jajka, żółty ser i kawałki szparagów. Rewelacja!

Autor przepisu: jadźka4

 
Brak komentarzy
 
30min.

Łagodna w smaku dynia doskonale komponuje się w tym omlecie z wyrazistymi porami. Podawać ze szpinakiem i gotowanymi młodymi ziemniakami.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
40min.

Wspaniale sycąca frittata, czyli omlet po włosku. Ziemniaki i cebula podsmażone na rumiano, a nastepnie zapieczone z jajkami i serem żółtym. Pycha!

Autor przepisu: Fiola

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż