Parówki (28)

    Uwielbiane przez dzieci. Doskonałe na śniadanie lub kolację, na gorąco z dodatkiem musztardy lub ketchupu albo w środku bułki jako hot-dog. W zależności od rodzaju wkładu mięsnego mogą być wieprzowe, drobiowe lub cielęce. Można je również dodać do makaronu, pizzy lub leczo. Wybierzcie swój ulubiony przepis!

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    10min.

    Dzieci uwielbiają parówki - oto jeden ze sposobów na urozmaicenie ich podania - podsmażone na patelni lub upieczone w piekarniku zamienią się w radosne ośmiorniczki ;)

    Autor przepisu: Jagodzianka

     
    3 komentarze
     
    1godz.45min.

    Pyszne danie, które do złudzenia przypomina pizzę! Ciasto z ziemniaków, a nadzienie z grzybów leśnych (poza sezonem można dodać pieczarki) z dodatkiem parówek, posypane serem. Pycha!

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    2 komentarze
     
    1godz.5min.

    Smaczne i szybkie danie: cukinia faszerowana parówkami, brokułami, papryką i pomidorami, a na wierzchu żółty ser.

    Autor przepisu: Gastrosfera

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Nikt się nie oprze takiej wesołej śwince - moja siostrzenica uwielbia je jeść, choć kiedyś kręciła nosem i nie chciała tknąć gotowanych jajek.

    Autor przepisu: Jagodzianka

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Śmieszna przekąska na Halloween, albo na imprezy. Parówki obkrawa się tak, żeby wyglądały jak odrąbane palce, a potem strategicznie umieszcza się migdały w miejsce paznokci i keczup jako krew.

    Autor przepisu: vewohl

    Podobne:

    Mięso
    Mięso   (436)
    Drób
    Drób   (314)
    Kiełbasa
    Kiełbasa   (113)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż