Ryba po grecku

Ryba po grecku to bardzo popularna w Polsce potrawa z ryb zapiekanych w jarzynach, która wspaniale smakuje serwowana na zimno, jak i na ciepło. Wbrew nazwie ma niewiele wspólnego z Grecją. Uwaga: szybko znika ze stołu!

5 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
4 komentarze
 
1godz.30min.

Smaczna potrawa rybna, która oprócz karpia i śledzia ozdobi nam wigilijny stół. Zobacz też nasz video przepis z tym daniem.

Autor przepisu:Jola

 
Brak komentarzy
 
30min.

Fantastyczna ryba z warzywami, z marchewką, pietruszką i selerem. Nie tylko na święta. Palce lizać!

Autor przepisu:Kinia

 
Brak komentarzy
 
35min.

Można ją podawać na ciepło lub na zimno. Grecy jej nie znają, ale za to podziwiają. Smacznego!

Autor przepisu:Agnieszka

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

Zawsze smaczne danie, na ciepło lub na zimno. W naszej wersji najpierw smaży się rybę, później warzywa, a na końcu wszystko miesza się ze sobą. Bardzo dobre!

Autor przepisu:ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Ten przepis dostałam od mojej mamy. Mama zawsze przygotowuje tę rybkę na Święta i na Sylwestra. Uwielbiamy ją!

Autor przepisu:Magpie

1 / 1

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Pigwa Pigwa
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt