Karp w galarecie

Wspaniały sposób na wigilijnego karpia - podany w galarecie zachwyci Waszych gości! Każdy przepis jest inny, znajdźcie więc coś dla siebie i podajcie tę rybę w pięknej oprawie.

5 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
3godz.40min.

Smaczna przystawka na świąteczny lub sylwestrowy stół. Karp na zimno z warzywami. Nie jest taka trudna, na jaką wygląda.

Autor przepisu: apfel

 
Brak komentarzy
 
3godz.50min.

To przepis na karpia w galarecie, który przygotujemy pomijając etap gotowania głowy czy innych resztek z oprawiania ryby. Jeśli kupujemy płaty karpia, to oczywiście pozbawieni jesteśmy tych resztek, które wraz z warzywami dają nam wywar na galaretę. Ale to nie problem, bo wywar z warzyw i gotowanego w nim karpia daje równie dobry efekt kulinarny, no i pracy mamy znacznie mniej.

Autor przepisu: apfel

 
Brak komentarzy
 
6godz.40min.

To danie przygotowałam pierwszy raz w życiu, gdy chciałam pokazać mojej teściowej, ze umiem gotować (wigilia 1974 rok). Udało się, a było to niemałe wyzwanie. Nie jest ono trudne, ale wymaga trochę czasu i cierpliwości. Warto je czasem zrobić, bo efekt jest ciekawy. Karp prezentuje się bardzo elegancko, wykwintnie i jest smaczny.

Autor przepisu: apfel

 
Brak komentarzy
 
4godz.5min.

Tradycyjny przepis na karpia w galarecie. Prezentuje się okazale bo jest podany w całości i na pewno ozdobi wigilijny stół.

Autor przepisu: Fiola

 
Brak komentarzy
 
3godz.

Przygotowanie tej potrawy wymaga trochę czasu, ale warto się poświęcić dla wspaniałej kolacji wigilijnej.

Autor przepisu: jadźka4

1 / 1

Podobne:

Przepisy na Wielkanoc

  • Babka Babka
  • Śniadanie wielkanocne Śniadanie wielkanocne
  • Mazurek Mazurek
  • Makowiec Makowiec
  • Biała kiełbasa Biała kiełbasa