Suszone grzyby (51)

    Grzyby leśne - szczególnie borowiki i podgrzybki, są idealne do suszenia. Ratują nas zimą jako aromatyczny dodatek do zup, sosów, pierogów czy świątecznych uszek. Zobacz w jakich przepisach można je wykorzystać.

    Najpopularniejsze przepisy z suszonymi grzybami:

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    "Na grzyby..." tę piosenkę Kabaretu Starszych Panów nucę każdej jesieni, w drodze do lasu, na grzybobranie. Bez zupy grzybowej nie wyobrażam sobie Wigilii, smakuje jednakże równie smacznie o każdej porze roku, wypełniając dom wspaniałym zapachem.

    Autor przepisu: marsha

     
    1 komentarz
     
    1godz.5min.

    Pyszne, małe pierożki podawane wraz z barszczem na wigilijny stół.

    Autor przepisu: Jola

     
    1 komentarz
     
    9godz.20min.

    Pasztet grzybowy to świąteczna propozycja dla wegetarian. Przygotowuje się go z suszonych grzybów i z pieczarek. Suszone grzyby trzeba dzień wcześniej namoczyć, a następnie ugotować w tej samej wodzie.

    Autor przepisu: gee

     
    3 komentarze
     
    2godz.25min.

    Klasyczny przepis na pierogi z kiszoną kapustą i grzybami. Bardzo aromatyczne, doskonałe nie tylko na wigilijny stół!

    Autor przepisu: apfel

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.50min.

    Bardzo aromatyczny i smaczny dodatek do dań lub przystawka. Najlepsze są borowiki, maślaki lub podgrzybki.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż