Karp (35)

    Karp to jedno z dań na wigilijnym stole. Można go przygotować na wiele różnych sposobów: karp smażony, pieczony, w sosie, w galarecie. Sprawdź nasze przepisy i przygotuj karpia, który zachwyci gości!

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Filety z karpia w aromatycznej panierce, które wspaniale smakują podane z bobem i pieczonymi ziemniakami. To danie z prostych składników, które smakuje wyśmienicie!

    Autor przepisu: StawyMilickie

     
    Brak komentarzy
     
    9godz.5min.

    Do karpia dobrze pasują grzyby (tu pieczarki) i białe wino. To klasyczne połączenie zadowoli wszystkich gości na Twojej Wigilii. Zobacz nasz przepis video z tym daniem!

    Autor przepisu: gee

     
    3 komentarze
     
    1godz.40min.

    To najprostszy i najlepszy przepis na świątecznego karpia. Najprostsze dania są zawsze najlepsze - a przy tym na pewno nie ubrudzisz sobie rąk! Przygotuj filety wcześniej, a tuż przed kolacją tylko panieruj i smaż.

    Autor przepisu: oleńka

     
    5 komentarzy
     
    3godz.20min.

    To przepis z książki kucharskiej "Kuchnia polska" z 1975 r., ale zmodyfikowany do wersji "light" :) Bez tłuszczu, za to z aromatyczną bazylią. Można użyć dorsza, karpia, szczupaka, flądry lub sandacza).

    Autor przepisu: oleńka

     
    2 komentarze
     
    35min.

    Można ją podawać na ciepło lub na zimno. Grecy jej nie znają, ale za to podziwiają. Smacznego!

    Autor przepisu: Agnieszka

    Przepisy video powiązane z kategorią: karp

    Karp z grzybami - przepis
    Karp z grzybami - przepis

    Podobne:

    Śledzie
    Śledzie   (91)
    Łosoś
    Łosoś   (149)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż