Lukier

    Lukier to słodka polewa, którą pięknie udekorujemy ciasta, ciastka i babeczki. Każdy ma inny sposób na piękny, błyszczący lukier, więc sprawdź jakie propozycje podają nasi użytkownicy!

    9 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Będziesz mieć dużo zabawy z tymi strasznymi babeczkami z pajęczyną. Design pajęczyny bardzo łatwo osiągnąć. Powodzenia!

    Autor przepisu: G. R.

     
    Brak komentarzy
     
    7min.

    Doskonały do ciastek jabłkowych! Można dodać więcej mleka, aby uzyskać bardziej kremową masę.

    Autor przepisu: Jamie Langston

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Prosty i szybki w przygotowaniu. Doskonały do ciast, ciasteczek i domków z piernika! Kiedy lukier przeschnie, jest bardzo odporny na kruszenie, dlatego jest idealny na wypiekach, które zabieramy w gości!

    Autor przepisu: Diane

     
    Brak komentarzy
     
    10min.

    Ten lukier jest doskonały do dekoracji tortów weselnych. Najlepiej komponuje się z pastą migdałową. Słodycz niezapomniana i iście królewska!

    Autor przepisu: Carol

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Stosuję ten przepis od ponad 30 lat. Mleko można zastąpić śmietaną, dzięki czemu konsystencja będzie gęstsza.

    Autor przepisu: MaryKaye

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Prosty i szybki lukier do ciasteczek. Łatwo zastyga i nie robi się matowy. Można użyć różnych barwników, do wyboru, do koloru!

    Autor przepisu: JBS BOX

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Ten lukier to „klej”, który skleja domki z piernika, a i dzięki niemu są nadal jadalne. Smacznego!

    Autor przepisu: Kristen Pontier

     
    Brak komentarzy
     
    5min.

    Ten lukier jest doskonały nie tylko do ciast ale i ciasteczek, muffinów, babeczek. Tylko dwa składniki a efekt wyśmienity!

    Autor przepisu: Aldo

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Bardzo smaczne pierniczki, które dekoruję na różne sposóby - lukrami z dodatkiem kakao, soku porzeczkowego lub cytryny.

    Autor przepisu: Lilla

    1 / 1

    Podobne przepisy:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango