Grzaniec (20)

    W zimowe wieczory nic tak nie rozgrzewa, jak odrobina dobrego alkoholu z dodatkiem wspaniałych, aromatycznych przypraw: cynamonu, goździków i imbiru. Podstawą grzańca jest najczęściej czerwone wino, ale my proponujemy także przepisy na rozgrzewające napoje z whisky, poncz i grzane piwo.

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Grzane wino
    Grzane wino   (9)

    Najpopularniejsze przepisy na grzańca:

     
    1 komentarz
     
    20min.

    To wino cudownie rozgrzewa i pachnie Świętami, cynamonem, rodzynkami, pomarańczą i goździkami. Wybierzcie swoje ulubione wino półsłodkie, półwytrawne, albo nawet wytrawne.

    Autor przepisu: Magpie

     
    1 komentarz
     
    3godz.15min.

    Fantastyczny poncz, składający się z koniaku, rumu, miodu, herbaty, cytryny i pomarańczy. Doskonały na czas Świąt, albo jako alternatywa dla grzanego wina. Przez kilka godzin przed podgrzaniem poncz musi odstać, aby smaki się połączyły.

    Autor przepisu: Julia

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Aromat mandarynek, cytryny, goździków, cynamonu i imbiru... po prostu wspaniały, rozgrzewający napój!. Zobacz nasz przepis video z tym winem!

    Autor przepisu: ivansantry

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    W Anglii zwany wassail - grzaniec z cydru, z przyprawami (cynamon, goździki, imbir, gałka muszkatołowa) i sokiem z pomarańczy, świetnie nadaje się na zimne wieczory.

    Autor przepisu: Bea Gassman

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Grzane wino z czerwonego i białego wina, z pomarańczami, imbirem, cynamonem, goździkami... i brandy. Wina wychodzi dużo, w sam raz na rodzinne spotkanie albo na imprezę, ale spokojnie możecie zmniejszyć proporcje o połowę.

    Autor przepisu: rainy

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż