Bulion (20)

    Tu znajdziesz najlepsze przepisy na bulion, zwany też wywarem. Są tu przepisy na wywar warzywny, drobiowy, wołowy, a nawet na wywar tajski. Taki bulion jest niezbędny do przygotowania sosów i zup.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Tego lekkiego wywaru używa się do przyrządzenia delikatnych zup i sosów oraz risotta i innych podobnych potraw. Można go przechowywać w lodówce do 5 dni, a w zamrażalniku do miesiąca.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    8godz.5min.

    Nie ma prostszego sposobu na bulion drobiowy! W tej wersji powstaje on z resztek pieczonego kurczaka i kilku warzyw oraz przypraw, które gotują się same, bez Twojego nadzoru, przez kilka godzin, aby powstał wyśmienity rosół. Zobacz nasz przepis video z tym bulionem!

    Autor przepisu: Magda

     
    1 komentarz
     
    1godz.45min.

    Doskonały wywar drobiowy do zup i sosów. Cebula, seler, marchewka i goździki gotowane z kurczakiem dają aromatyczny, domowy bulion.

    Autor przepisu: Logan

     
    1 komentarz
     
    2godz.10min.

    Kości upieczonego kurczaka można wykorzystać do przyrządzenia pysznego wywaru. Nadają mu one wspaniały smak, dzięki czemu powstaje wysokokaloryczna podstawa do zup bądź potraw mięsnych. W trakcie gotowania od kości mogą odpaść kawałeczki mięsa, dzięki czemu smak wywaru będzie jeszcze wyrazistszy.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.10min.

    Wspaniały, aromatyczny wywar z warzyw, który można wykorzystać do zup, sosów, można go również mrozić. Warzywa, które zostają z gotowania można po prostu zjeść. Polecam ten bulion do przygotowania risotto!

    Autor przepisu: Tom West

    Sprawdź też...

    Rosół
    Rosół   (25)

    Przepisy na Walentynki

    • Ciasteczka walentynkowe z lukrem Ciasteczka walentynkowe z lukrem
    • Deser z płynną czekoladą Deser z płynną czekoladą
    • Tarta warzywna z różyczkami Tarta warzywna z różyczkami
    • Klasyczne włoskie tiramisu Klasyczne włoskie tiramisu
    • Proste fondue serowe Proste fondue serowe