Bekon (46)

    Bekon, choć podobny do boczku, ma znacznie mniej tłuszczu, a więcej mięsa. Jest aromatycznym dodatkiem do sałatek i przystawek, a w Ameryce stanowi podstawę śniadania! Wypróbujcie nasze przepisy!

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Pyszna sałatka inspirowana kuchnią francuską. Można przygotować jej różne wersje: po niemiecku - bez czosnku i z octem jabłkowym, albo po duńsku z kwaśną śmietaną. Eksperymentujcie!

    Autor przepisu: Barrett

     
    3 komentarze
     
    40min.

    Nietypowe koreczki, a raczej roladki z suszonych śliwek zawiniętych w boczek i upieczonych. Palce lizać!

    Autor przepisu: SamanthasSupper

     
    2 komentarze
     
    35min.

    To klasyczne danie włoskie zawierające makaron, boczek i pomidory. Koniecznie użyj świeżej bazylii!

    Autor przepisu: Christine L.

     
    1 komentarz
     
    30min.

    Tortilla, najbardziej znana przekąska hiszpańska, jest przyrządzana z jajek, cebuli i ziemniaków. Przygotowuje się ją jak zwykły omlet i podaje na ciepło lub zimno, pokrojoną na trójkątne kawałki. Można ją również wzbogacić, dodając wiele innych składników.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Najlepszy domowy smażony ryż, jaki można sobie wyobrazić! Boczek nie jest tu wprawdzie typowym składnikiem, ale dodaje chrupkości. Taki ryż świetnie pasuje do kurczaka lub wołowiny.

    Autor przepisu: homemaker

    Podobne:

    Boczek
    Boczek   (161)
    Żeberka
    Żeberka   (24)
    Karkówka
    Karkówka   (29)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż