Bekon (46)

    Bekon, choć podobny do boczku, ma znacznie mniej tłuszczu, a więcej mięsa. Jest aromatycznym dodatkiem do sałatek i przystawek, a w Ameryce stanowi podstawę śniadania! Wypróbujcie nasze przepisy!

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Pyszna sałatka inspirowana kuchnią francuską. Można przygotować jej różne wersje: po niemiecku - bez czosnku i z octem jabłkowym, albo po duńsku z kwaśną śmietaną. Eksperymentujcie!

    Autor przepisu: Barrett

     
    3 komentarze
     
    40min.

    Nietypowe koreczki, a raczej roladki z suszonych śliwek zawiniętych w boczek i upieczonych. Palce lizać!

    Autor przepisu: SamanthasSupper

     
    2 komentarze
     
    35min.

    To klasyczne danie włoskie zawierające makaron, boczek i pomidory. Koniecznie użyj świeżej bazylii!

    Autor przepisu: Christine L.

     
    1 komentarz
     
    30min.

    Tortilla, najbardziej znana przekąska hiszpańska, jest przyrządzana z jajek, cebuli i ziemniaków. Przygotowuje się ją jak zwykły omlet i podaje na ciepło lub zimno, pokrojoną na trójkątne kawałki. Można ją również wzbogacić, dodając wiele innych składników.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    1 komentarz
     
    9godz.40min.

    Tę prostą i pożywną zupę z Toskanii bardzo łatwo zrobić. Trzeba tylko pamiętać, żeby wcześniej namoczyć suszoną fasolę. Można też wykorzystać fasolę z puszki i przyrządzić szybką wersję tej zupy. Najlepiej podawać z podgrzaną ciabattą lub chlebem wiejskim.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

    Podobne:

    Boczek
    Boczek   (160)
    Żeberka
    Żeberka   (24)
    Karkówka
    Karkówka   (29)

    Przepisy na Walentynki

    • Ciasteczka walentynkowe z lukrem Ciasteczka walentynkowe z lukrem
    • Deser z płynną czekoladą Deser z płynną czekoladą
    • Tarta warzywna z różyczkami Tarta warzywna z różyczkami
    • Klasyczne włoskie tiramisu Klasyczne włoskie tiramisu
    • Proste fondue serowe Proste fondue serowe