Fasola Jaś (23)

    Fasola Jaś, znana też jako "Piękny Jaś" to warzywo strączkowe popularne w daniach kuchni polskiej. Częsty składnik zup, sałatek i dań wegetariańskich, ale przede wszystkim fasolki po bretońsku. Sprawdźcie nasze przepisy!

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Najpopularniejsze przepisy na fasolę Jaś:

     
    3 komentarze
     
    1dzień1godz.

    Znana z Wielkiej Brytanii jednak zmodyfikowana na polskim gruncie. Nie ma to jak polska kiełbasa w fasolce po bretońsku!

    Autor przepisu: Sylwka

     
    52 komentarze
     
    11godz.35min.

    Fasolkę po bretońsku lubię tylko w wykonaniu mojej mamy - i to jest jej przepis. Nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista, po prostu jest idealna!!!

    Autor przepisu: oleńka

     
    3 komentarze
     
    1dzień1godz.

    Prosta i szybka do zrobienia fasolka po bretońsku (po całonocnym moczeniu fasoli). O wiele lepsza od brytyjskiej!

    Autor przepisu: Jacek

     
    2 komentarze
     
    2godz.5min.

    Gęsta, smaczna i pożywna zupa, świetna podczas zimy! Podawać z chlebem pitta lub z grzankami.

    Autor przepisu: Grace and Mae

     
    2 komentarze
     
    1dzień1godz.

    Smaczne danie rozgrzewające na obiad lub na kolacje. Doskonałe z chlebem lub świeżą bułeczką.

    Autor przepisu: Jola

    Przepisy video powiązane z kategorią: Fasola Jaś

    Fasolka po bretońsku - przepis
    Fasolka po bretońsku - przepis

    Podobne:

    Przepisy na Walentynki

    • Ciasteczka walentynkowe z lukrem Ciasteczka walentynkowe z lukrem
    • Deser z płynną czekoladą Deser z płynną czekoladą
    • Tarta warzywna z różyczkami Tarta warzywna z różyczkami
    • Klasyczne włoskie tiramisu Klasyczne włoskie tiramisu
    • Proste fondue serowe Proste fondue serowe