Zaloguj się Zarejestruj się

Fasola Jaś (21)

Fasola Jaś, znana też jako "Piękny Jaś" to warzywo strączkowe popularne w daniach kuchni polskiej. Częsty składnik zup, sałatek i dań wegetariańskich, ale przede wszystkim fasolki po bretońsku. Sprawdźcie nasze przepisy!

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy na fasolę Jaś:

 
2 komentarze
 
1dzień1godz.

Znana z Wielkiej Brytanii jednak zmodyfikowana na polskim gruncie. Nie ma to jak polska kiełbasa w fasolce po bretońsku!

Autor przepisu: Sylwka

 
32 komentarze
 
11godz.35min.

Fasolkę po bretońsku lubię tylko w wykonaniu mojej mamy - i to jest jej przepis. Nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista, po prostu jest idealna!!!

Autor przepisu: oleńka

 
2 komentarze
 
2godz.5min.

Gęsta, smaczna i pożywna zupa, świetna podczas zimy! Podawać z chlebem pitta lub z grzankami.

Autor przepisu: Grace and Mae

 
1 komentarz
 
1dzień1godz.

Prosta i szybka do zrobienia fasolka po bretońsku (po całonocnym moczeniu fasoli). O wiele lepsza od brytyjskiej!

Autor przepisu: Jacek

 
1 komentarz
 
12godz.

To pyszne danie, które figuruje na wigilijnym stole zamiast grochu z kapustą. Pyszny dodatek do obiadu, albo nawet cały obiad, jeśli jeść ją z chlebem. Bogata w kalorie i witaminę C, więc idealna na jesień i zimę!

Autor przepisu: oleńka

Przepisy video powiązane z kategorią: Fasola Jaś

Fasolka po bretońsku - przepis
Fasolka po bretońsku - przepis

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż