Kapusta zasmażana

    Tradycyjne polskie danie podawane do obiadu - kapusta jest najpierw duszona, a następnie podprawiana zasmażką z mąki i masła lub śmietaną. Można ją przyrządzić z kapusty kiszonej, świeżej białej albo czerwonej. Znajdź swój ulubiony przepis!

    17 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    6 komentarzy
     
    40min.

    Wiosenna, radośnie zielona młoda kapusta duszona z pachnącym koperkiem, a do tego młode ziemniaczki mmm... Takie dania mogłabym jeść codziennie ;)

    Autor przepisu: marsha

     
    3 komentarze
     
    55min.

    To jeden z moich ulubionych dodatków do dań. Pyszna z mięsem, ziemniakami a na drugi dzień nawet z chlebem.

    Autor przepisu: Urszula Kalupa

     
    3 komentarze
     
    35min.

    Pyszny dodatek do obiadu. Młoda biała kapusta z dodatkiem śmietany. Najbardziej lubię ją ze smażonymi kotletami lub rybą i koniecznie z ziemniakami.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    2 komentarze
     
    1godz.5min.

    Mój przyjaciel z Etiopii przyniósł kiedyś to danie na składkowe party i od tamtej pory często je gotuję. Jest zdrowe i smaczne. Nie należy dodawać do niego płynu, gdyż kapusta i ziemniaki same wydzielą dosyć soku.

    Autor przepisu: stamarex

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Wspaniały przepis na dodatek do dań - lekka smażona modra kapusta z dodatkiem jabłek. Pyszna zarówno na ciepło jak i zimno.

    Autor przepisu: nt-bella

     
    1 komentarz
     
    1godz.

    Coś dla wielbicieli kapusty - z racji, że ja kapustę lubię w każdej postaci, tym razem przyrządziłam ją smażoną z cebulą z odrobiną koncentratu pomidorowego.

    Autor przepisu: Miła

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Pomysł na to danie zrodził się przy okazji robienia nadzienia do mojej ulubionej tarty z kapustą. Po prostu to kocham!

    Autor przepisu: nt_bella

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Tradycyjny przepis na smaczny dodatek do dań - biała kapusta zasmażana z dodatkiem czosnku. Warto przygotować dużo, bo szybko znika!

    Autor przepisu: JuliettevanSon

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Wspaniale aromatyczna kapusta zasmażana z dodatkiem boczku, majeranku, cząbru i czosnku niedźwiedziego.

    Autor przepisu: Lilla

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Danie przygotowane w jednej patelni, z jabłkami, kiełbasą i kapustą - szybkie i łatwe, a do tego smaczne.

    Autor przepisu: LoriLee

    1 / 2

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango