Kapusta zasmażana

Tradycyjne polskie danie podawane do obiadu - kapusta jest najpierw duszona, a następnie podprawiana zasmażką z mąki i masła lub śmietaną. Można ją przyrządzić z kapusty kiszonej, świeżej białej albo czerwonej. Znajdź swój ulubiony przepis!

18 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
3 komentarze
 
40min.

Wiosenna, radośnie zielona młoda kapusta duszona z pachnącym koperkiem, a do tego młode ziemniaczki mmm... Takie dania mogłabym jeść codziennie ;)

Autor przepisu:marsha

 
1 komentarz
 
1godz.5min.

Mój przyjaciel z Etiopii przyniósł kiedyś to danie na składkowe party i od tamtej pory często je gotuję. Jest zdrowe i smaczne. Nie należy dodawać do niego płynu, gdyż kapusta i ziemniaki same wydzielą dosyć soku.

Autor przepisu: stamarex

 
1 komentarz
 
35min.

Pyszny dodatek do obiadu. Młoda biała kapusta z dodatkiem śmietany. Najbardziej lubię ją ze smażonymi kotletami lub rybą i koniecznie z ziemniakami.

Autor przepisu:ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
55min.

Jest to ulubiona potrawa naszej rodziny. Zrobiła ją dla mnie teściowa, gdy ją odwiedziłam w zeszłym roku. Można ją podawać na przykład z ryżem.

Autor przepisu: Kim

 
Brak komentarzy
 
55min.

To jeden z moich ulubionych dodatków do dań. Pyszna z mięsem, ziemniakami a na drugi dzień nawet z chlebem.

Autor przepisu: Urszula Kalupa

 
Brak komentarzy
 
45min.

Pomysł na to danie zrodził się przy okazji robienia nadzienia do mojej ulubionej tarty z kapustą. Po prostu to kocham!

Autor przepisu: nt_bella

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Coś dla wielbicieli kapusty - z racji, że ja kapustę lubię w każdej postaci, tym razem przyrządziłam ją smażoną z cebulą z odrobiną koncentratu pomidorowego.

Autor przepisu: Miła

 
Brak komentarzy
 
40min.

Wypróbuj ten przepis na kapustę, a poczujesz smak Indiany! Kapusta tak przyrządzona jest szczególnie dobra jako dodatek do szynki lub wieprzowiny. Grzyby można pominąć, jeśli nie jest się ich amatorem.

Autor przepisu: MOLSON7

 
Brak komentarzy
 
1godz.35min.

Kiszona kapusta, która doskonale nadaje się do dań z wieprzowiny i kiełbasy, można też jeść ją samą. Za każdym razem, gdy jakiś przepis wymaga kiszonej kapusty, właśnie takiej używam.

Autor przepisu: DREW THE COP

 
Brak komentarzy
 
55min.

Pyszna kapusta, przygotowana w zupełnie inny sposób. Doskonały dodatek do puree z ziemniaków i kiełbasy. Nie trzeba do niej używać dobrego wina, wystarczy, że będzie wytrawne (słodkie wino się nie nadaje). Na zdrowie!

Autor przepisu: KarlHeinz

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt