Brukselka

To pyszne małe warzywo wspaniale nadaje się na przystawkę do obiadu, wyśmienicie też smakuje w zupach. Sprawdźcie nasze przepisy na brukselkę i znajdźcie coś dla siebie!

16 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
20min.

Szybka i łatwa do przygotowania przystawka z kuchenki mikrofalowej. Połączenie brukselki z kiełbasą i sokiem pomidorowym jest nową rewelacją wśród starych przepisów.

Autor przepisu: ZANNY

 
Brak komentarzy
 
40min.

Oboje z mężem uwielbiamy brukselkę i zwykle gotujemy ją po prostu na parze i podajemy polaną masłem.

Autor przepisu: MARILYN PERZIK

 
Brak komentarzy
 
40min.

Doskonały i bardzo prosty przepis na danie, które może towarzyszyć niemal każdemu obiadowi. Przepis ten pochodzi z mojej książki kucharskiej pt. „From Uncle Bill's Kitchen” („Z kuchni wujka Billa”).

Autor przepisu: William Anatooskin

 
Brak komentarzy
 
20min.

Nigdy nie byłam fanką tych miniaturowych kapustek! Ale kiedy skosztowałam tej ciepłej przystawki na przyjęciu u znajomego - bardzo mi posmakowała i teraz często gości na moim stole.

Autor przepisu: alaola

 
Brak komentarzy
 
20min.

Po zjedzeniu tego dania stwierdziłam, że brukselka jest smaczniejsza, niż mi się wydawało. Może to zasługa boczku?! Każdą brukselkę trzeba przekroić na pół i wyciąć mały głąb, który jest gorzki - wtedy będą smaczniejsze.

Autor przepisu: mimichette

 
Brak komentarzy
 
33min.

Plasterki kiełbasy i młoda brukselka smażone z czerwoną cebulą - to sycące danie główne. Podaję je z makaronem zapiekanym z żółtym serem i kromkami chleba francuskiego. Nawet dzieci je uwielbiają! Mój mąż lubi jeść to danie z pikantną musztardą.

Autor przepisu: yankeesfan

 
Brak komentarzy
 
45min.

Wspaniały dodatek do dań. Brukselka z dodatkiem chrupiących krakersów upieczona na apetyczną przystawkę!

Autor przepisu: nt_bella

 
Brak komentarzy
 
20min.

Absolutnie najprostszy sposób na brukselkę! Prosty, tani, a jaki smaczny i zdrowy - brukselka z odrobiną masła jest wspaniałym dodatkiem do obiadu.

Autor przepisu: JuliettevanSon

 
Brak komentarzy
 
25min.

Nigdy wcześniej nie jadłem brukselki, a ten przepis jest pierwszym, jaki spróbowałem. Wkrótce po spróbowaniu zadałem sobie pytanie: jak to możliwe, że tyle osób tak nie lubi brukselki?!!

Autor przepisu: GODGIFU

 
Brak komentarzy
 
55min.

Brukselka pieczona w syropie klonowym z boczkiem ma lekko słodki, lekko dymny smak. Bardzo ją lubię do obiadu.

Autor przepisu: stefychefy

1 / 2

Podobne:

Brokuły
Brokuły   (152)
Kapusta
Kapusta   (200)
Kalafior
Kalafior   (77)

Przepisy na Wielkanoc

  • Babka Babka
  • Śniadanie wielkanocne Śniadanie wielkanocne
  • Mazurek Mazurek
  • Makowiec Makowiec
  • Biała kiełbasa Biała kiełbasa