Ciasto z cukinii

Tutaj znajdziesz wspaniałe przepisy na ciasta cukiniowe. Są bardzo wilgotne i wcale nie czuć, że zawierają to pożywne warzywo!

15 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
2 komentarze
 
1godz.5min.

To wilgotne, ciągnące ciasto. Słodkie, ale nie bardzo, a cukinia dobrze w nim smakuje! Można je udekorować polewą czekoladową lub polewą z serka śmietankowego. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

Autor przepisu: Sandy

 
1 komentarz
 
1godz.40min.

Naprawdę dobry i wilgotny. Dzieci pochłaniają go w oka mgnieniu! Można go też zamrażać i przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.

Autor przepisu: v monte

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Ten przepis na ciasto cukiniowe dała mi babcia, która przepuszczała cukinię przez maszynkę do mięsa (!) bo nie miała robota kuchennego. Świetnie się przechowuje w lodówce, owinięte w folię aluminiową; można je też zamrażać.

Autor przepisu: Maria

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Pyszne i wilgotne ciasto. Niska zawartość cukru, przemycona cukinia i wspaniałe borówki sprawiają, że jest to świetna przekąska dla dzieci.

Autor przepisu:alaola

 
Brak komentarzy
 
40min.

Mufinki zawdzięczają wartości odżywcze i smak tartym warzywom i suszonym owocom. Te składniki sprawiają też, że bułeczki są apetycznie wilgotne. Zawierają one niewiele cukru, więc z czystym sumieniem polecamy je na lunch zabierany do szkoły lub pracy, na przekąskę, na śniadanie lub na podwieczorek.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
2godz.5min.

To wspaniałe, wilgotne ciasto. Nadaje się na każdą okazję i porę roku. Można również do smaku dodać rodzynki.

Autor przepisu: Geri Knoll

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Powiedzmy, że masz mnóstwo cukinii, ale akurat skończyły ci się jabłka. Możesz zaserwować dzieciom ten deser, a one nigdy się nie zorientują.

Autor przepisu: Beverly

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

To ciasto jest wielofunkcyjne - może robić za chlebek trochę na słodko, trochę z korzennym aromatem, piernik - jeśli dodamy więcej bakalii, albo po prostu jako ciasto, ozdobione polewą czekoladową.

Autor przepisu:Belka

 
Brak komentarzy
 
40min.

Bardzo wilgotne ciasto podobne do ciasta marchewkowego.

Autor przepisu: Suzzane Stull

 
Brak komentarzy
 
1godz.

To ciasto czekoladowe można zamrozić na okres do 6 miesięcy. Aby przygotować kwaśne mleko, należy wymieszać ½ szklanki mleka z 2 łyżeczkami soku z cytryny i pozostawić na 10 minut.

Autor przepisu: L. Dart

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Jak zbudować domek z piernika Jak zbudować domek z piernika
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt