Czarna fasola

Czarna fasola to zdrowe i bogate w białko warzywo, które korzystnie wpływa na proces myślenia. Przekonajcie się sami próbując nasze przepisy z tą fasolą. Bardzo często używana w kuchni meksykańskiej jako dodatek do gulaszów, popularnego chili con carne, sałatek i zup.


 
Brak komentarzy
 
25min.

Pyszne burritos, można je przygotować na obiad albo na kolację. Są w nich: czarna fasola, czerwona papryka, papryczki jalapeno i serek śmietankowy.

Autor przepisu: jessie

 
Brak komentarzy
 
5min.

Jest to bezwzględnie najlepszy znany mi przepis na hummus. Doskonale smakuje z opieczonym chlebem pita. Amatorzy ostrzejszego smaku mogą dodać więcej soku z cytryny.

Autor przepisu: Jen

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Ten kurczak jest bardzo wilgotny i smaczny, a przy tym zawiera niewiele kalorii. W zależności od piekarnika być może wystarczy go piec tylko 45 minut, więc obserwuj go uważnie podczas pieczenia, żeby fasola zbytnio nie wyschła.

Autor przepisu: Margaret Rolfe

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

To pożywne i pełne smaku chilli con carne z czarną fasolą, mieloną wołowiną, kiełbasą chorizo, boczkiem i pysznymi przyprawami. Podawać z ryżem. Aby zaoszczędzić na czasie można użyć fasoli z puszki; można też użyć czerwonej fasoli "kidney".

Autor przepisu: mexicain47

 
Brak komentarzy
 
20min.

Egzotyczna salsa z owoców i jarzyn! Podawać na rybach, kurczaku lub mięsie wieprzowym, albo jako przystawkę.

Autor przepisu: SVPORTER

 
Brak komentarzy
 
40min.

Atrakcyjnie wyglądająca i pyszna sałatka, która może służyć za cały posiłek. Pełno w niej warzyw i smaków. Szybko się ją przyrządza. Można udekorować startym serem i chipsami z tortilli.

Autor przepisu: ANGL8277

 
Brak komentarzy
 
10godz.50min.

Kremowa zupa o smaku Karaibów. Jeśli użyjecie do niej czarnej fasoli z puszki, czas gotowania trzeba zmniejszyć do 40 minut (po dodaniu fasoli). Jeśli macie ochotę, możecie też dodać 400 g szynki konserwowej (po dodaniu bulionu).

Autor przepisu: William Anatooskin

 
Brak komentarzy
 
20min.

Ta sałatka to kalejdoskop kolorów i smaków: czarna fasola, żółta kukurydza, zielona cebulka i czerwone pomidory. Dodatkowym atutem jest vinaigrette z dodatkiem czosnku i papryczki jalapeno. Można ją użyć jako dipu do czipsów z tortilli.

Autor przepisu: Merle Shinpoch

 
Brak komentarzy
 
25min.

To bardzo kolorowa sałatka z dressingiem na bazie limonki. Zamiast czarnej fasoli można użyć czerwonej fasoli kidney.

Autor przepisu: Jen

 
Brak komentarzy
 
2godz.10min.

Mieszkam w miejscu, gdzie ludzie uwielbiają czarną fasolę, i chciałam stworzyć zupę z czarnej fasoli o innym smaku. Wyniki były cudownie smaczne. Podawać z babeczkami kukurydzianymi. Ta zupa świetnie nadaje się do zamrażania. Smacznego.

Autor przepisu: Joelene Craver

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak zamrażać jedzenie Jak zamrażać jedzenie