Podgrzybki

    Pyszne grzyby jadalne, które wspaniale nadają się do suszenia i marynowania. Jednak jest wiele innych sposobów na przygotowanie podgrzybków.

    19 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    4 komentarze
     
    1godz.

    Pyszne grzybki marynowane. Najlepiej podawać jako przystawkę do obiadu albo zakąskę do imprezowej wódeczki!

    Autor przepisu: Jola

     
    1 komentarz
     
    1godz.

    Oto prawdziwa uczta dla miłośników grzybów! Ich smak podkreśla wino marsala. Danie to świetnie spełnia warunki zrównoważonego posiłku – jest smaczne i sycące, choć nie zawiera ani odrobiny śmietany, która sprawia, że sos grzybowy jest zazwyczaj tłusty i ciężkostrawny.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Strogonow to znana potrawa pochodząca z kuchni rosyjskiej, przyrządzana z małych kawałków polędwicy wołowej. My nieco zmodyfikujemy ten przepis i użyjemy wątróbki jagnięcej.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    1 komentarz
     
    3dni45min.

    Delikatne opieńki, podgrzybki lub borowiki, marynowane w oliwie z dodatkiem tymianku i koperku. Uwaga - nie należy ich przechowywać w lodówce, bo oliwa mocno zgęstnieje. Lepiej je trzymać w spiżarni lub innych chłodnym miejscu.

    Autor przepisu: frau_antje

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    W czasie gotowania ryż wchłonie delikatne smaki i aromaty suszonych borowików, ziół, czosnku i wywaru warzywnego. Potem wymieszamy go ze smażonymi, świeżymi grzybami i plasterkami delikatnej kaczki. W ten sposób powstanie bardzo wykwintne danie kolacyjne.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Gdy jesienią jest sezon na grzyby, nazbierajmy ich tyle, żeby zrobić pyszny sos, albo zupę ze świeżych grzybów. Zupa z suszonych prawdziwków, na którą tutaj też mam przepis, też jest pyszna, ale wypróbujcie ten przepis - na pewno będzie Wam smakować!

    Autor przepisu: marsha

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.30min.

    Bigos na bazie pięciu rodzajów mięs, z dodatkiem grzybów leśnych, miodu i ziaren jałowca. Nikt mu się nie oprze.

    Autor przepisu: Jacek

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Smaczny sos podawany jako dodatek do mięs, makaronów, ziemniaków, kasz lub jako danie samodzielne podawane z pieczywem czosnkowym.

    Autor przepisu: Agnieszka

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Propozycja na lekką, ciepłą kolację: świeże pomidory zapiekane, faszerowane ryżem i świeżymi grzybami.

    Autor przepisu: mar_janna

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Dietetycy radzą by w okresie jesiennym jeść grzyby nawet dwa razy w tygodniu! Dostarczają one dużo żelaza, fosforu, wapnia i wielu innych składników odżywczych. Dodatkowo, odpowiednio przygotowane mogą zaskoczyć swoim smakiem naszych gości.

    Autor przepisu: Gastrosfera

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango