Podgrzybki

Pyszne grzyby jadalne, które wspaniale nadają się do suszenia i marynowania. Jednak jest wiele innych sposobów na przygotowanie podgrzybków.

19 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
4 komentarze
 
1godz.

Pyszne grzybki marynowane. Najlepiej podawać jako przystawkę do obiadu albo zakąskę do imprezowej wódeczki!

Autor przepisu: Jola

 
1 komentarz
 
1godz.

Oto prawdziwa uczta dla miłośników grzybów! Ich smak podkreśla wino marsala. Danie to świetnie spełnia warunki zrównoważonego posiłku – jest smaczne i sycące, choć nie zawiera ani odrobiny śmietany, która sprawia, że sos grzybowy jest zazwyczaj tłusty i ciężkostrawny.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
1 komentarz
 
30min.

Strogonow to znana potrawa pochodząca z kuchni rosyjskiej, przyrządzana z małych kawałków polędwicy wołowej. My nieco zmodyfikujemy ten przepis i użyjemy wątróbki jagnięcej.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
1 komentarz
 
3dni45min.

Delikatne opieńki, podgrzybki lub borowiki, marynowane w oliwie z dodatkiem tymianku i koperku. Uwaga - nie należy ich przechowywać w lodówce, bo oliwa mocno zgęstnieje. Lepiej je trzymać w spiżarni lub innych chłodnym miejscu.

Autor przepisu: frau_antje

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

W czasie gotowania ryż wchłonie delikatne smaki i aromaty suszonych borowików, ziół, czosnku i wywaru warzywnego. Potem wymieszamy go ze smażonymi, świeżymi grzybami i plasterkami delikatnej kaczki. W ten sposób powstanie bardzo wykwintne danie kolacyjne.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Gdy jesienią jest sezon na grzyby, nazbierajmy ich tyle, żeby zrobić pyszny sos, albo zupę ze świeżych grzybów. Zupa z suszonych prawdziwków, na którą tutaj też mam przepis, też jest pyszna, ale wypróbujcie ten przepis - na pewno będzie Wam smakować!

Autor przepisu: marsha

 
Brak komentarzy
 
55min.

Smaczny sos podawany jako dodatek do mięs, makaronów, ziemniaków, kasz lub jako danie samodzielne podawane z pieczywem czosnkowym.

Autor przepisu: Agnieszka

 
Brak komentarzy
 
2godz.30min.

Bigos na bazie pięciu rodzajów mięs, z dodatkiem grzybów leśnych, miodu i ziaren jałowca. Nikt mu się nie oprze.

Autor przepisu: Jacek

 
Brak komentarzy
 
1godz.50min.

Bardzo aromatyczny i smaczny dodatek do dań lub przystawka. Najlepsze są borowiki, maślaki lub podgrzybki.

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Propozycja na lekką, ciepłą kolację: świeże pomidory zapiekane, faszerowane ryżem i świeżymi grzybami.

Autor przepisu: mar_janna

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż