Smażenie (1917)

Istnieje wiele rodzajów smażenia: płytkie, na głebokim tłuszczu, stir-fry, smażenie w ruchu, saute, a w rezultacie otrzymujemy odpowiednio przyrządzone danie - kotlety, ryby, warzywa, placki czy naleśniki. Wypróbujcie również nasze przepisy na smażenie słodkości takich jak racuchy i pączki.

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
25min.

Coś dla miłośników karpia: miękka, tłusta ryba smażona w sosie ze śmietany. Wspaniały obiad na każdą okazję, nie tylko na Święta!

Autor przepisu: nt-bella

 
28 komentarzy
 
25min.

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Uwaga: ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną.

Autor przepisu:oleńka

 
14 komentarzy
 
2godz.20min.

Sekret pysznego bigosu tkwi w "przegryzieniu" się wszystkich smaków. Dlatego im dłużej bigos się gotuje lub odgrzewa, tym jest smaczniejszy! Najlepszy jest po kilku dniach.

Autor przepisu:oleńka

 
8 komentarzy
 
25min.

Pyszne placki z marchwi, które można podawać jako danie główne lub jako dodatek do innych dań. Zawsze uważane za przysmak.

Autor przepisu: Haggith Nadav

 
8 komentarzy
 
35min.

Znakomity dodatek do wielu dań: potraw mięsnych, bułek drożdżowych na parze, ziemniaków, kasz. Smak wyborny, a przygotowanie sosu zajmuje bardzo niewiele czasu.

Autor przepisu:marsha

Przepisy video powiązane z kategorią: smażenie

Smażone krążki cebulowe - przepis

Smażone krążki cebulowe - przepis

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Pigwa Pigwa
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt