Sauté (25)

    Saute to metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb, wątroby bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą, pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie w sosie własnym.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    15min.

    Ekspresowa i łatwa przystawka, którą można przygotować o dowolnej porze roku. Szpinak podsmaża się lekko z czerwoną papryką, czerwoną cebulą i z czosnkiem. Proste i pyszne!

    Autor przepisu: kiki

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Szybki i uniwersalny sposób przyrządzania wszelkich warzyw! Można je podawać na przykład jako sos do makaronu.

    Autor przepisu: Denyse

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Proste i smaczne! Jedna z najlepszych przystawek z kuchni hiszpańskiej. Krewetki smażone w czosnku i papryczkach chili! Ilość chili należy dostosować do upodobań, a na każde 500 g krewetek użyć główkę czosnku. Zobaczcie nasz przepis video z tymi krewetkami!

    Autor przepisu: Luis Luna

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Najprostszy przepis na szparagi - smażone w oliwie, więc nie ma tu nabiału, glutenu i innych dodatków, których niektórzy wolą unikać. Za to jest smak!

    Autor przepisu: vewohl

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    To taki prosty przepis i taki smaczny! Szalotki, jeśli wolisz, można zastąpić cebulą. Moja rodzina uwielbia to danie!

    Autor przepisu: BRIDGET678

    Podobne:

    Stir fry
    Stir fry   (52)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż