Sałatka Cezara

    Ta pyszna sałatka, zwana też sałatką Cezar, została wymyślona przez włoskiego imigranta w Stanach Zjednoczonych. Jest to sałatka z sałatą rzymską, grzankami i parmezanem. Jednak każdy ma swój przepis na tę sałatkę, więc sprawdź, co my mamy do zaoferowania.

    10 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    2 komentarze
     
    1godz.21min.

    Sałatka zdecydowanie warta wysiłku! Wielbicielom sałatek Cezara wariant ten z pewnością przypadnie do gustu. Cały sekret to vinaigrette i grzanki.

    Autor przepisu: Cathy Hofmann

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Prawdziwa, prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka z pysznym sosem wg. przepisu Magdy Gessler.

    Autor przepisu: duśka

     
    1 komentarz
     
    40min.

    Oto jeden z przepisów na klasyczną sałatkę Cezara. Tworzą ją kawałki miękkiego kurczaka, zielona fasolka szparagowa, sałata i cykoria oraz wyśmienite grzanki z dodatkiem anchois. Całość polewamy sosem jogurtowym i podajemy z gorącą bagietką.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    13min.

    Wspaniały i szybki sposób na przygotowanie domowych grzanek do sałatek lub zup. Najlepsze do sałatki Cezara, ale możesz zapomnieć o sałatce i jeść tylko te grzanki!

    Autor przepisu: vulpecula

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Tradycyjna sałatka Cezara nie musi zawierać kurczaka, ale dla mnie ta wersja jest bardziej pożywna. Fajnie się ją je, nakładając sałatkę na duże liście sałaty rzymskiej i zwijając je z tym nadzieniem. Polecam!

    Autor przepisu: apfel

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Wspaniały, sycący sos z anchois sprawia, że sałatka ta to właściwie cały posiłek. Podawać z chrupiącym pieczywem.

    Autor przepisu: Karen Weir

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Klasyczna sałatka Cezar podawana w każdej restauracji, znana na całym świecie. Moja jest wegetariańska, bez anchois.

    Autor przepisu: Ita

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Sałatka wygląda apetycznie i nadaje się do podania jako dodatek do obiadu. Pełna witamin, z aromatycznymi grzankami, odświeża klasycznego Cezara, a dodatkowo jest bezmięsna, wiec może świetnie współgrać z mięsnym posiłkiem.

    Autor przepisu: MathildeKlimasz

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.

    Autor przepisu: Natalia_cooking

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Nikt się nie domyśli, że sos do tej sałatki jest zrobiony z tofu. Do przygotowania potrzebny będzie blender. Z tych proporcji wychodzi dość sporo sosu, więc z powodzeniem można go używać do innych sałatek, zastępując majonez.

    Autor przepisu: LenaM

    1 / 1

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Grzanki
    Grzanki   (29)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango