Ryż stanowi doskonałą podstawę głównego posiłku, na przykład w formie risotto lub w gołąbkach, ale można go też dodać do zup i sałatek. Jest podstawą żywienia 1/3 ludności świata, dzięki czemu jest na świecie tyle wspaniałych przepisów wykorzystujących ryż!
Szybki i łatwy do zrobienioa ryż smażony z boczkiem. Jesli ktoś woli może dodać mniej warzyw, tak czy inaczej przepis jest świetny.
To bardzo ŁATWY przepis. Mój syn nie cierpi kapusty, ale tę potrawę wcina jak szalony. Może być niskokaloryczna, jeśli użyje się mielonego mięsa indyka i chudą kiełbasę. Nikt nie poczuje różnicy.
Ten przepis na pudding ryżowy należy do mojej mamy. Jest najlepszy, jaki kiedykolwiek jadłam i dostaje świetne recenzje od wszystkich, którym go podaję. Można posypać gałką muszkatołową lub cynamonem. Aby pudding był bardziej kremowy, można użyć ryżu krótko lub średnioziarnistego.
Tradycyjny przepis na pyszne gołąbki z ryżem i mięsem mielonym. Najlepsza jest tłustsza karkówka lub łopatka.
Fantastyczne i proste do wykonania risotto! Aromatyczne, z dodatkiem białego wina, podsmażonymi grzybami i cukinią. Nie można się oprzeć! Zobacz nasz przepis video z tym daniem.