Najlepsze przetwory to te własnej, domowej roboty. Wypróbuj nasze przepisy na dżemy, ogórki kiszone i małosolne, kapustę kiszoną, grzybki, a nawet tak zwane pikle czyli warzywa marynowane.
Smaczna przystawka, a także dodatek do wielu kolorowych sałatek. Marynowane pieczarki dodają smaku nawet najprostszym potrawom.
Uwaga miłośnicy małosolnych: nadchodzi sezon ogórkowy, więc będziemy się nimi objadać na śniadanie, obiad i na kolację! Trzeba tylko cierpliwie zaczekać kilka dni...
Są to najlepsze słodko-kwaśne ogórki, jakie kiedykolwiek jadłem! A szukałem dobrego przepisu już od dawna. Gwarantuję, że je polubisz! Z tego przepisu wychodzi ich bardzo dużo, więc przygotuj się na chrupanie. Smacznego!
Wzięłam przepis od sąsiadki, bo poczęstowała mnie tą sałatką na zimę. A że bardzo mi zasmakowała, postanowiłam od razu przygotować kilka słoiczków. Oto przepis:
Z tego przepisu wychodzą najlepsze ogórki pod słońcem. Chrupiące, z dodatkiem czosnku, kopru i chrzanu.