Przetwory z buraczków

    Chcesz zachować smak buraków na zimowe miesiące? Sprawdź nasze przepisy na buraczki marynowane, buraczki w occie i wiele innych!

    12 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    40min.

    Kolejny z rodzinnych przepisów przekazywanych z matki na córkę i wnuczkę. Może mało wyszukany ale sprawdzony i niezawodny pomysł na zakonserwowanie buraków.

    Autor przepisu: gee

     
    1 komentarz
     
    1godz.40min.

    Smaczny sposób na przechowanie buraków - w octowej zalewie z dodatkiem papryki i cebuli. Będą bardzo dobrym dodatkiem do dań w zimowy czas.

    Autor przepisu: golfinho

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Smaczne buraczki, które są doskonałym dodatkiem do mięs i wędlin. Najlepiej do marynaty nadają się te w pierwszej fazie wzrostu.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Pyszna sałatka zapakowana do słoika i przechowana na zimę. Starte buraki, cukinia i cebula w zalewie octowej.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Smaczne buraczki dla miłośników przetworów - marynowane z dodatkiem czosnku i chrzanu będą pysznym dodatkiem do dań na każdą okazję.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.55min.

    Zalewa służy mi jako baza do barszczu, a buraczki wyśmienicie smakują same lub jako dodatek do sałatek. Polecam do barszczu postnego.

    Autor przepisu: Magster

     
    Brak komentarzy
     
    14godz.10min.

    Prosty przepis na przetwory z buraków - starte na tarce, z cebulką i czosnkiem. Można je długo przechowywać w piwnicy i podawać do obiadu na zimno lub na ciepło.

    Autor przepisu: Magda

     
    Brak komentarzy
     
    2dni45min.

    Takie jajka często przygotowywała moja babcia z Pensylwanii, Florence Walter, która pochodziła z Holandii. Są świetne na piknik. Połączenie marynowanych jajek, buraków i cebuli - to naprawdę coś wyjątkowego! A przy tym znakomity sposób na wykorzystanie niezjedzonych jajek Wielkanocnych.

    Autor przepisu: GOURMETFOX

     
    Brak komentarzy
     
    14dni30min.

    Pyszne i zdrowe kiszone buraki, gotowe w niecałe dwa tygodnie. Można je podać jako przystawkę do obiadu, lub zrobić z nich barszcz. Wytworzony kwaśny sok jest bardzo zdrowy - można go pić prosto ze słoika lub dodać do zupy.

    Autor przepisu: Magpie

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.30min.

    Fajny, prosty sposób na marynowane jajka i buraczki. Można podwoić przepis jeśli na przykład szykuje nam się większa impreza :) Można je przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

    Autor przepisu: Cathy Swanson

    1 / 2

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Buraki
    Buraki   (139)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango