Pasteryzacja (132)

    Tutaj znajdziesz przepisy na produkty poddawane pasteryzacji: dżemy i marmolady, soki owocowe i warzywne, warzywa, grzyby i inne.

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Przetwory
    Przetwory   (265)

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Wspaniały sposób na przechowanie do zimy tych pysznych i zdrowych leśnych owoców. Największa frajda to "ubijanie" jagód w słoiczkach!

    Autor przepisu: Belka

     
    2 komentarze
     
    1dzień5godz.

    Popisowe przetwory mojej mamy - słodko-kwaskowe powidło ze śliwek. Można wyjadać je łyżeczką prosto ze słoiczka! Co też bardzo często praktykowałam! Pyszne!

    Autor przepisu: jadźka4

     
    5 komentarzy
     
    7godz.10min.

    Wzięłam przepis od sąsiadki, bo poczęstowała mnie tą sałatką na zimę. A że bardzo mi zasmakowała, postanowiłam od razu przygotować kilka słoiczków. Oto przepis:

    Autor przepisu: AnnaGórska

     
    5 komentarzy
     
    2godz.10min.

    Tak przygotowana czerwona papryka smakuje bosko z pieczywem, jako dodatek do sera białego, do sosów i wszelkich dań, do których ją się dodaje. Przepis jest prosty i zawsze się udaje.

    Autor przepisu: apfel

     
    4 komentarze
     
    1godz.

    Pyszne grzybki marynowane. Najlepiej podawać jako przystawkę do obiadu albo zakąskę do imprezowej wódeczki!

    Autor przepisu: Jola

    Podobne:

    Kiszenie
    Kiszenie   (20)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż