Obiad  (2740)

Chcesz ugotować prosty i szybki obiad? Lub może chcesz zaskoczyć rodzinę i znajomych podając nowe wykwintne dania podczas obiadu niedzielnego? Tutaj znajdziesz wiele pomysłów na smaczne tradycyjne przepisy na zupy i dania główne oraz inne pyszne potrawy.


Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
25min.

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Uwaga: ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną.

Autor przepisu:oleńka

 
55min.

Sekret aromatycznego leczo? To proste: dużo cebuli, dużo papryki i smaczna kiełbasa. Ja używam surowej polskiej lub frankfurterek, bo dają najlepszy aromat bez nadmiaru tłuszczu. Zawsze można ugotować więcej i zamrozić - smakuje świetnie!

Autor przepisu:oleńka

 
40min.

Tradycyjny przepis na placki ziemniaczane, które przypomną czas dzieciństwa. Można je podawać z musem jabłkowym i śmietaną na lekki obiad, albo jako dodatek do pieczonego kurczaka tworząc obfity posiłek zimowy. Jeżeli ciasto wydaje się zbyt wodniste, można dodać więcej mąki.

Autor przepisu: FISHLOVE

 
30min.

Makaron z ziołami, pysznym smażonym czosnkiem i mnóstwem świeżo startego parmezanu. Czosnek rozdrobnić tak, żeby część była zgnieciona, a część w większych kawałkach. W razie potrzeby świeże zioła można zastąpić 1 łyżką włoskiej mieszanki ziołowej.

Autor przepisu: Greg

 
1godz.

Panierowane skrzydełka kurczaka smażone na maśle, a następnie pieczone w pikantnym sosie sojowym z cukrem, octem i solą czosnkową. Pyszne skrzydełka, palce lizać!

Autor przepisu: TLTRN

Przepisy video powiązane z kategorią: obiad

Przepis na boeuf bourguignon - gulasz wołowy

Przepis na boeuf bourguignon - gulasz wołowy

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Szparagi - jak je przechowywać i gotować Szparagi - jak je przechowywać i gotować
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt