Gotowanie na parze (51)

    Gotowanie na parze jest przydatne do przygotowywania np. delikatnych warzyw (np. brokułów), zapobiega utracie soli mineralnych i niektórych witamin, a także pozwala zachować naturalny kolor. Ten sposób można również wykorzystać do odgrzewania produktów uprzednio gotowanych w wodzie np. pierogów lub ryżu. Gotując na parze przygotujemy również polewy czekoladowe i inne wspaniałe desery i potrawy.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    1godz.30min.

    Pyszny i zdrowy łosoś - bez grama tłuszczu! To bardzo dietetyczne danie, zwłaszcza jeśli się go poda z ryżem i gotowanymi na parze warzywami!

    Autor przepisu: apfel

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Prosty przepis na tradycyjny meksykański krem karmelowy znany także pod nazwą "flan". Jest fantastycznie kremowy dzięki dodatkowi serka śmietankowego. W tym przepisie się go nie piecze, ale gotuje na parze - zobaczcie nasz przepis video z tym deserem!

    Autor przepisu: gema

     
    3 komentarze
     
    1godz.45min.

    To dietetyczne danie - bo gotowane na parze - ale pełne smaku! Używam świeżego szpinaku, ale można dodać rozmrożonego - wtedy trzeba go dobrze odcisnąć.

    Autor przepisu: apfel

     
    2 komentarze

    Można dodać szwajcarskiego sera aby uzyskać bardziej serowy smak.

    Autor przepisu: MARBALET

     
    1 komentarz
     
    1godz.

    Pyszny kalafior z żółtym serem!

    Autor przepisu: Bea

    Podobne:

    Samo zdrowie
    Samo zdrowie   (1466)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż