Gotowanie na parze (54)

    Gotowanie na parze jest przydatne do przygotowywania np. delikatnych warzyw (np. brokułów), zapobiega utracie soli mineralnych i niektórych witamin, a także pozwala zachować naturalny kolor. Ten sposób można również wykorzystać do odgrzewania produktów uprzednio gotowanych w wodzie np. pierogów lub ryżu. Gotując na parze przygotujemy również polewy czekoladowe i inne wspaniałe desery i potrawy.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    1godz.30min.

    Pyszny i zdrowy łosoś - bez grama tłuszczu! To bardzo dietetyczne danie, zwłaszcza jeśli się go poda z ryżem i gotowanymi na parze warzywami!

    Autor przepisu: apfel

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Przygotuj sobie to klasyczne danie na późne śniadanie lub lunch. Jajko w koszulce podane na chrupiącym toście z plasterkiem szynki i domowym sosem holenderskim. Zamiast szynki można dodać bekon, wędzonego łososia lub szpinak. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

    Autor przepisu: Lauren

     
    3 komentarze
     
    1godz.45min.

    To dietetyczne danie - bo gotowane na parze - ale pełne smaku! Używam świeżego szpinaku, ale można dodać rozmrożonego - wtedy trzeba go dobrze odcisnąć.

    Autor przepisu: apfel

     
    Brak komentarzy

    Można dodać szwajcarskiego sera aby uzyskać bardziej serowy smak.

    Autor przepisu: MARBALET

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Dzięki tej metodzie nawet grube i twarde szparagi staną się miękkie i smaczne! Spróbuj też użyć sosu vinaigrette zamiast masła.

    Autor przepisu: KIMIRAEJ

    Przepisy video powiązane z kategorią: Na parze

    • videoTitle
      Jajko Benedykta | Przepis video
    • videoTitle
      Meksykański creme caramel | Przepis video

    Podobne:

    Samo zdrowie
    Samo zdrowie   (1068)

    Przepisy na grilla

    • Szaszłyki Szaszłyki
    • Ryba z grilla Ryba z grilla
    • Warzywa z grilla Warzywa z grilla
    • Mięso z grilla Mięso z grilla
    • Dodatki do grilla Dodatki do grilla