Marynowanie  (87)

Marynowanie to nie tylko sztuka konserwowania warzyw lub owoców w zalewie octowej. Oprócz przetworów możemy też marynować mięso. Tutaj znajdziecie przepisy na wszelkie marynaty!


Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
15min.

Przepis ten dała mi moja śp. teściowa, aby wykorzystywać obfite letnie plony ogórków. Sąsiad dał mi niedawno cztery dwudziestolitrowe wiadra ogórków ze swojego ogrodu, więc narobiłem w ten sposób marynat dla całej okolicy. Zachowają świeżość w lodówce przez 2 i pół do 3 tygodni.

Autor przepisu: GARYR

 
4godz.30min.

Są to najlepsze słodko-kwaśne ogórki, jakie kiedykolwiek jadłem! A szukałem dobrego przepisu już od dawna. Gwarantuję, że je polubisz! Z tego przepisu wychodzi ich bardzo dużo, więc przygotuj się na chrupanie. Smacznego!

Autor przepisu: David

 
5dni30min.

Ten barszcz można przechowywać w lodówce w słoikach albo w butelkach bardzo długo, a nie trzeba go pasteryzować. Jest gotowy do picia, ale można do niego dodać śmietany rozrobionej z mąką i zrobić barszcz zabielany.

Autor przepisu:oleńka

 
6godz.25min.

Jeden ze sposobów na przetworzenie ogórków, aby można je było kosztować także zimową porą. Są wyraziste w smaku i lekko pikantne - w zależności od ilości dodanego chili.

Autor przepisu:marsha

 
13godz.45min.

Pieczona karkówka jest bardzo smaczna zarówno na ciepło - do obiadu, jak i na zimno - do kanapek. W zależności od tego jak gruby jest kawałek pieczonego mięsa czas pieczenia można skrócić lub wydłużyć.

Autor przepisu:apfel

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt