Gulasz wywodzi się z Węgier, jednak wiele innych kultur zaadoptowało i rozwinęło przepis na gulasz. Spróbuj nasze wariacje gulaszowe.
Placki ziemniaczane można podawać na wiele sposobów. Moim ulubionym daniem są jednak placki ziemniaczane z pysznym pikantnym gulaszem z dodatkiem pieczarek i papryki.
Ten gulasz jest bardzo prosty i nie wymaga użycia zbyt wielu składników. Efekt końcowy jest wyśmienity! Doskonale pasuje do niego dziki ryż, puree ziemniaczane, polenta, albo po prostu pieczywo z chrupiącą skórką.
Ten francuski gulasz wołowy jest doskonałym pomysłem na proszony obiad - zazwyczaj duszę mięso dzień wcześniej, a na drugi dzień jeszcze dogotowuję, bo na drugi dzień smakuje najlepiej! Podawać z ziemniakami i dobrym francuskim burgundzkim winem! Zobacz nasz video przepis z tą potrawą!
Pożywny gulasz z dziczyzny z aromatycznymi przyprawami, porem, marchewką, boczkiem, czerwonym winem i odrobiną żurawiny, która dodaje mu oryginalnego smaku. Pasuje świetnie do klusek, ziemniaków lub makaronu.
Ten gulasz można przyprawić mniej lub bardziej pikantnie, w zależności ile dodamy mielonej papryki łagodnej i ostrej. Dobrze smakuje z plackami ziemniaczanymi albo z chlebem.