Fasola  (317)

Istnieje wiele rodzajów fasoli i wiele sposobów na jej przygotowanie. Fasola jest ekonomiczna i posiada bardzo dużo wartości odżywczych. Tutaj znajdziesz też przepisy na potrawy z fasolką szparagową, fasolą "Piękny Jaś", czarną i czerwona fasolą, a nawet fasolką cannellini.


Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
1dzień1godz.

Prosta i szybka do zrobienia fasolka po bretońsku (po całonocnym moczeniu fasoli). O wiele lepsza od brytyjskiej!

Autor przepisu:Jacek

 
Brak komentarzy
 
1godz.40min.

To tradycyjna wersja paelii - wyłącznie z owocami morza - pochodzi z Walencji, wschodniego regionu Hiszpanii. Zobacz nasz przepis video z tą paellą.

Autor przepisu: Luis Luna

 
11godz.35min.

Fasolkę po bretońsku lubię tylko w wykonaniu mojej mamy - i to jest jej przepis. Nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista, po prostu jest idealna!!!

Autor przepisu:oleńka

 
9godz.20min.

Fasolatha jest tradycyjną zupą grecką. Wykarmiła wiele pokoleń. Oliwa z oliwek jest bardzo zdrowa i podkreśla walory smakowe, tak więc nie należy jej w tej zupie żałować.

Autor przepisu: CORWYNN DARKHOLME

 
1godz.20min.

Fakes jest podstawą w greckiej kuchni, a przede wszystkim jest bardzo sycącym posiłkiem. Tradycyjnie podaje się ją z odrobiną oliwy z oliwek i dużą ilością octu. Ocet nie jest oczywiście obowiązkowym dodatkiem, ale warto spróbować - sprawia, że soczewica jest lżejsza i dodaje inny wymiar smaku!

Autor przepisu: Diana Moutsopoulos

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt