Fasola  (301)

Istnieje wiele rodzajów fasoli i wiele sposobów na jej przygotowanie. Fasola jest ekonomiczna i posiada bardzo dużo wartości odżywczych. Tutaj znajdziesz też przepisy na potrawy z fasolką szparagową, fasolą "Piękny Jaś", czarną i czerwona fasolą, a nawet fasolką cannellini.


Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
1dzień1godz.

Prosta i szybka do zrobienia fasolka po bretońsku (po całonocnym moczeniu fasoli). O wiele lepsza od brytyjskiej!

Autor przepisu:Jacek

 
Brak komentarzy
 
1godz.40min.

To tradycyjna wersja paelii - wyłącznie z owocami morza - pochodzi z Walencji, wschodniego regionu Hiszpanii. Zobacz nasz przepis video z tą paellą.

Autor przepisu: Luis Luna

 
11godz.35min.

Fasolkę po bretońsku lubię tylko w wykonaniu mojej mamy - i to jest jej przepis. Nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista, po prostu jest idealna!!!

Autor przepisu:oleńka

 
2dni50min.

Chociaż falafel można przygotować jedynie z samej ciecierzycy, to smakuje naprawdę autentycznie tylko kiedy zawiera też bób. Suchy bób trzeba moczyć przez 48 godzin, więc nie jest to przepis dla tych, którzy się spieszą. Wart jest jednak wysiłku, bo ten falafel smakuje absolutnie bosko, a z tego przepisu wychodzi bardzo dużo kotlecików.

Autor przepisu: Afiyet_olson

 
35min.

Bardzo smaczne danie, które można przygotować wcześniej i wrzucić na gorący olej tuż przed podaniem obiadu.

Autor przepisu: Tina

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak zamrażać jedzenie Jak zamrażać jedzenie