Dziczyzna (43)

    Smaczne przpisy na przygotowanie dziczyzny, charakteryzujące się niską zawartością tłuszczu i wysokimi walorami smakowymi. Znajdziesz tu przepisy na przygotowanie sarniny, królika, dzika i inne.

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Królik
    Królik   (23)
    Sarnina
    Sarnina   (12)

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    9godz.20min.

    Bardzo prosty przepis na gulasz z wolnowara. Wszystkie składniki należy pokroić i wrzucić do wolnowara. Ten pyszny gulasz równie dobrze smakuje z wołowiną.

    Autor przepisu: Shann

     
    1 komentarz
     
    2godz.50min.

    Pożywny gulasz z dziczyzny z aromatycznymi przyprawami, porem, marchewką, boczkiem, czerwonym winem i odrobiną żurawiny, która dodaje mu oryginalnego smaku. Pasuje świetnie do klusek, ziemniaków lub makaronu.

    Autor przepisu: Lilo

     
    1 komentarz
     
    55min.

    Delikatne, kruche i bardzo dietetyczne mięso. Przyrządzenie dziczyzny wcale nie jest skomplikowane, a smak potrawy wspaniały.

    Autor przepisu: marsha

     
    1 komentarz
     
    1godz.

    Pyszny i szybki sposób na przyrządzenie królika. Wyjątkowa kombinacja smaków - kapary, rodzynki, orzechy piniowe. Warto spróbować! Smakuje z ryżem.

    Autor przepisu: Deborah Lo Scalzo

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Bardzo prosty przepis na pieczonego królika. Smaruję go sokiem z cytryny i oliwą, posypuję rozmarynem, pietruszką i kuminem i piekę. Smakuje wspaniale!

    Autor przepisu: marybcurlyq

    Przepisy video powiązane z kategorią: Dziczyzna

    Jak rozebrać tuszkę królika lub zająca
    Jak rozebrać tuszkę królika lub zająca

    Podobne:

    Mięso
    Mięso   (436)
    Podroby
    Podroby   (83)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż