Baranina (76)

Smaczne przepisy na przygotowanie baraniny i jagnięciny. Spróbuj nasze przepisy na kotlety jagnięce, tradycyjny brytyjski shepherd's pie, duszoną jagnięcinę w sosie curry lub baraninę w chlebie pitta.

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Jagnięcina
Jagnięcina  (65)

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
35min.

Do pysznej jagnięciny nie trzeba wiele dodatków! Najlepiej nie kupować pojedynczych żeberek, tylko mostek, upiec go przez 30 minut w piekarniku, pokroić i podawać. Będzie średnio wypieczony - idealnie!

Autor przepisu: Yann44

 
1 komentarz
 
2godz.

Merguez to cienkie kiełbaski z jagnięciny, które trudno dostać w Polsce, ale można je łatwo zrobić samemu w domu. Wystarczy nadziewarka do mięsa, jelita baranie i jagnięcina. Najlepiej też użyć harissy zrobionej samodzielnie w domu.

Autor przepisu: Brandon

 
2 komentarze
 
2godz.

Oto jak najlepiej przygotować pyszne faszerowane liście winogron, po arabsku yeb'r't, według przepisu mojej babci z Aleppo z Syrii, który przywędrował z nią do USA w 1912 roku.

Autor przepisu: Robert Shagawat

 
2 komentarze
 
1godz.20min.

To bardzo prosta zupa, która jest bardzo pożywna i wcale nie tak pikantna jakby się mogło wydawać! Kumin nadaje jej wspaniałego smaku, a harissa pięknego koloru. Można ją podawać na zielonej sałacie z kromką świeżego pieczywa. Może służyć za cały posiłek.

Autor przepisu: Valeriel

 
1 komentarz
 
1godz.35min.

Nadziewane mięsem warzywa tworzą niezwykle apetyczne danie główne. To dobra potrawa na spotkanie z przyjaciółmi. Każdy nałoży sobie na talerz dokładnie tyle, na ile ma ochotę. Świetnym dodatkiem do tego dania jest kilka bagietek oraz mieszana sałatka z zielonych warzyw.

Autor przepisu: Norma MacMillan

Podobne:

Tadżin
Tadżin  (11)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż