Przepisy

Kliknij na strzałki aby rozwinąć menu

Najpopularniejsze w tej chwili

 
9 komentarzy
 
50min.

Doskonała jako przystawka, lub lekki obiad, lunch albo kolacja. Papryka nadziewana ryżem i mięsem mielonym.

Autor przepisu: oleńka

 
5 komentarzy
 
30min.

Z tego przepisu wychodzą najlepsze ogórki pod słońcem. Chrupiące, z dodatkiem czosnku, kopru i chrzanu.

Autor przepisu: Fiola

 
48 komentarzy
 
40min.

Każdy lubi pizzę, jednak nie każdy ma czas na wyrabianie drożdżowego ciasta.... Ciasto na pizzę bez drożdży i bez marnowania czasu :D

Autor przepisu: MyImagination

 
42 komentarze
 
55min.

Sekret aromatycznego leczo? To proste: dużo cebuli, dużo papryki i smaczna kiełbasa. Ja używam surowej polskiej lub frankfurterek, bo dają najlepszy aromat bez nadmiaru tłuszczu. Zawsze można ugotować więcej i zamrozić - smakuje świetnie!

Autor przepisu: oleńka

 
6 komentarzy
 
9godz.5min.

Udka pieczone w "rękawie" są aromatyczne i soczyste, rozpływają się w ustach. To jeden z najłatwiejszych sposobów na ich przyrządzenie. Taką potrawę można podawać do obiadu, kolacji i na przyjęcia.

Autor przepisu: marsha

Najpopularniejsze:

 
17 komentarzy
 
30min.

Pancakes to moim zdaniem wspaniały pomysł na szybkie i smaczne śniadanie. Są leciutkie ale sycące. Ułożone jeden na drugim prezentują się świetnie, a smak też mają wyborny :) Można je jeść dosłownie ze wszystkim: z syropem klonowym, dżemem, śmietaną, cukrem pudrem - co kto lubi!

Autor przepisu: kaloria

 
38 komentarzy
 
2godz.20min.

Sekret pysznego bigosu tkwi w "przegryzieniu" się wszystkich smaków. Dlatego im dłużej bigos się gotuje lub odgrzewa, tym jest smaczniejszy! Najlepszy jest po kilku dniach.

Autor przepisu: oleńka

 
43 komentarze
 
25min.

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Uwaga: ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną.

Autor przepisu: oleńka