Przepisy

Kliknij na strzałki aby rozwinąć menu

Najpopularniejsze w tej chwili

 
52 komentarze
 
11godz.35min.

Fasolkę po bretońsku lubię tylko w wykonaniu mojej mamy - i to jest jej przepis. Nie jest za tłusta, za gęsta, zbyt wodnista, po prostu jest idealna!!!

Autor przepisu: oleńka

 
47 komentarzy
 
55min.

Sekret aromatycznego leczo? To proste: dużo cebuli, dużo papryki i smaczna kiełbasa. Ja używam surowej polskiej lub frankfurterek, bo dają najlepszy aromat bez nadmiaru tłuszczu. Zawsze można ugotować więcej i zamrozić - smakuje świetnie!

Autor przepisu: oleńka

 
3 komentarze
 
15min.

Kaszka manna jest znakomita na śniadanie, na deser lub jako pokarm dietetyczny. Można podawać z cynamonem i cukrem lub sokiem malinowym.

Autor przepisu: Jola

 
6 komentarzy
 
50min.

Smaczne, soczyste mięso podawane na obiad. Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Autor przepisu: Jola

 
3 komentarze
 
40min.

Szybki, prosty, niezawodny sposób na sycący obiad dla całej rodziny. Jedynym wyzwaniem jest opanowanie odpowiedniej proporcji ziemniaków i mąki, aby kopytka wyszły pysznie mięciutkie.

Autor przepisu: jadźka4

Ostatnio oceniane:

 
1 komentarz
 
1godz.50min.

Wspaniałe, delikatne ciasto, świetnie smakuje jako dodatek do kawy lub porannej herbaty. Wierzch ciasta polanego polewą można posypać różnymi bakaliami.

Autor przepisu: Jola

 
1 komentarz

Perełka wśród wszystkich zup na chłodno. Najlepszy wynalazek amerykański!! Smacznego!

Autor przepisu: Derek Parker

 
46 komentarzy
 
25min.

Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Uwaga: ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną.

Autor przepisu: oleńka