Wiosenny kurczak na ostro

    Niech Was nie zmyli ta niewinna zieleń ;) Ten kurczak potrafi dopiec. Przepis na dwie porcje.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • Pojedyncza pierś z kurczaka
    • Słodka papryka mielona (łyżeczka)
    • Szpinak
    • Pieprz cayenne (pół łyżeczki lub więcej)
    • Dwie łodyżki selera naciowego
    • Musztarda (Dijon lub stołowa)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Pokrojonego kurczaka podsmażyć w papryce.
    2. Na talerzu rozłożyć szpinak (wedle uznania).
    3. Na szpinaku położyć smażonego kurczaka.
    4. Posypać pieprzem cayenne.
    5. Skroić seler naciowy.
    6. Całość ozdobić musztardą.

    rada

    Można dodać więcej pieprzu jeśli lubicie super ostre dania ;) Smacznego!

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    U Earn Ur Body PL

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis