Gyros

    Gyros

    2polubienia
    2godz.45min.


    Zrobione przez 5 osób

    Sałatka ta jest bardzo smaczna zwłaszcza z majonezem zrobionym przez siebie.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • ok 0,5 kg piersi z kurczaka
    • przyprawa do gyrosa Prymat
    • olej
    • majonez
    • ketchup
    • 1 mała czerwona cebula
    • 3-4 ogórki korniszony
    • fasola czerwona w puszce (400 g)
    • kapusta pekińska
    • sos grecki do sałatek Knorr

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 2godz.45min. 

    1. Umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę filet z piersi kurczaka.
    2. Wymieszać z przyprawą do gyrosa.
    3. Na odrobinie rozgrzanego oleju usmażyć mięso.
    4. Następnie przerzucić równomiernie do miski i czekać aż wystygnie.
    5. Po wystygnięciu posmarować mięso majonezem i polać ketchupem.
    6. Umyć i pokroić w kosteczkę czerwoną cebulę. Wrzucić do miski.
    7. Pokroić w kosteczkę ogórki konserwowe (nie płukać ich - jest lepszy smak). Wrzucić do miski. Przełożyć majonezem i ketchupem.
    8. Odcedzić fasolę czerwoną, wsypać do miski. Przełożyć majonezem i ketchupem.
    9. Umyć, osuszyć drobno poszatkować kapustę pekińską. Wrzucić do miski.
    10. Rozrobić sos wg przepisu na opakowaniu i polać na pekinkę. Odstawić do lodówki na około 2 godz.

    rada

    tak jak mówiłam najlepsza przyprawa do gyrosa jest z Prymata lub też z Galeo.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis