Spaghetti wersja light

    Spaghetti wersja light

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    To bardzo prosty i szybki w przyrządzeniu przepis na smaczny obiad lub kolację.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • Makaron spaghetti
    • Olej rzepakowy
    • Cebula duża biała + 3 ząbki czosnku
    • Pomidory krojone z kartonu lub gotowy sos pomidorowy
    • Tuńczyk z puszki w sosie własnym
    • Suszona bazylia i oregano

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Makaron przygotować według opisu na opakowaniu.
    2. Odrobinę oleju rozgrzać na patelni, zeszklić na nim posiekane cebulę i czosnek.
    3. Dodać co cebuli i czosnku pokrojone pomidory, chwilę podsmażyć mieszając.
    4. Dodać do sosu tuńczyka z puszki, wymieszać.
    5. Doprawić bazylią i oregano.

    rada

    Nie podaję ilości składników w gramach, ponieważ zwykle przyrządzam spaghetti "na oko" w zależności od liczby osób dla których gotuję. Jeśli chodzi o makaron, wybieram kukurydziany bez glutenu. Zwykły pszenny również się sprawdzi. Tuńczyk w kawałkach - w sosie własnym będzie mniej kaloryczny. Do sosu dodaję czasem 3 -4 pomidorki cherry. Podaję z oliwkami lub listkami świeżej bazylii.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    U Earn Ur Body PL

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis