Omlet z warzywami

    Omlet z warzywami

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    uwielbiam to danie, szczególnie na śniadanie albo kolację. Spora ilość pietruszki daje naprawdę intensywny smak. Polecam :)

    Hovedstaden, Dania

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • duża natka pietruszki
    • pół zielonej, czerwonej i żółtej papryki
    • 5 jaj
    • dwie łyżki startego sera żółtego
    • pół łyzeczki bazylii
    • odrobina soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Pietruszkę myjemy, osuszamy i siekamy, a paprykę kroimy w kostkę.
    2. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i mieszamy. Do jaj dodajemy przyprawy, ser, pietruszkę i paprykę - mieszamy łyżką.
    3. Na rozgrzana patelnie wlewamy część masy, wygładzamy łyżką i przykrywamy pokrywką. Smażymy na małym ogniu do momentu ścięcia się boków omletu. Następnie za pomocą talerza lub łopatki przerzucamy omlet na drugą stronę i smażymy przez krótką chwilę.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    W mojej kuchni

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis