Kabaczki o smaku lata

    (206)

    Jest to przepis, który zachwyci nawet tych, którzy normalnie nie przepadają za cukinią. Najlepiej wychodzi, gdy warzywa są prosto z targu. Znakomity letni dodatek do dań!


    Zrobione przez 189 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 1 mała cebula
    • 2 średnie pomidory, grubo posiekane
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/4 łyżeczki pieprzu
    • 2 małe zielone cukinie, pocięte na plastry grubości 1 cm
    • 2 małe żółte cukinie, pokrojone na plastry grubości 1 cm
    • 1 liść laurowy
    • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Zeszklić na nim cebulę. Dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć, mieszając przez 5 minut. Dodać cukinię, liść laurowy i bazylię. Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić na wolnym ogniu przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Przed podaniem usunąć liść laurowy.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (206)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)