Surówka z kopru włoskiego z prażonym lnem

    Surówka z kopru włoskiego z prażonym lnem

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Chrupiąca, zdrowa surówka z koprem włoskim czyli fenkułem. Dodaję do niej olej lniany i prażony len i jest esencją zdrowia :)

    gee Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 bulwa kopru włoskiego
    • 4 łyżeczki prażonego lnu
    • 2 łyżki oleju lnianego
    • pęczek natki pietruszki
    • szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +10min. odstawienie  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Koper włoski opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Poszatkować w pióra.
    2. Pokroić natkę pietruszki i dodać do kopru.
    3. Posolić szczyptą soli.
    4. Posypać 4 łyżeczkami lnu prażonego.
    5. Polać 2 łyżkami oleju lnianego.
    6. Całość delikatnie wymieszać i zostawić do 'przegryzienia' składników na 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis