Sałatka z tortellini i selera naciowego

    Sałatka z tortellini i selera naciowego

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna, chrupiąca ale i sycąca sałatka z tortellini i z selerem naciowym, z dodatkiem sera żółtego, kukurydzy i ogórka, w sosie jogurtowym.

    gee Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 paczka (250 g) ugotowanych tortellini z mięsem
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 3 łodyżki selera naciowego
    • 1 świezy ogórek
    • 1 puszka (400 g) kukurydzy
    • 150 g sera gouda pokrojonego w drobną kostkę
    • 2 dymki ze szczypiorkiem
    • 1 mały jogurt naturalny (120 g)
    • sól, pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +15min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przełożyć do miski, skropić oliwa z oliwek.
    2. Seler naciowy opłukać i pokroić w dość drobne części.
    3. Ogórka obrać i pokroić w grubą kostkę.
    4. Do tortellini dodać kukurydzę, seler naciowy, ser żółty i ogórka.
    5. Dymki ze szczypiorkiem wymyć, drobno pokroić i również dodać do sałatki.
    6. Doprawić solą i pieprzem.
    7. Zalać sałatkę jogurtem naturalnym i delikatnie wymieszać.
    8. Przed podaniem schłodzić 15 minut w lodówce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis