Pieczeń z jajkiem

    Pieczeń z jajkiem

    2polubienia
    1godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo prosta do przygotowania pieczeń z jajkiem. Smaczna na ciepło i na zimno. Robi się ją tak jak kotlety mielone, tylko potem wszystko piecze w blaszce a nie smaży każdy kotlet osobno – świetna więc dla zapracowanych, czy nie chcących tracić zbyt dużej ilości czasu w kuchni.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 mała keksówka

    • 4 jajka
    • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    • 2 ząbki czosnku
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Ugotować dwa jajka, obrać i odstawić na bok.
    2. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    3. Mięso przełożyć do miski, dodać rozgniecione ząbki czosnku, 2 surowe jajka, przyprawić i wymieszać.
    4. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę mięsną tylko na dno keksówki. Na mięsie położyć ugotowane jajka i przykryć resztą mięsa, wyrównać wierzch. Piec przez ok. 60 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis