Drobiowy pasztet bez pieczenia

    1 godz. 20 min

    Szybki w przygotowaniu pasztet z wątróbki drobiowej z dodatkiem czosnku i tymianku. Dobry na kanapkę, na śniadanie lub kolację, albo na krakersy jako przystawka na imprezę.

    gee

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 15 

    • 0,5 kg wątróbki drobiowej
    • 2 czubate łyżki masła
    • 4 średnie ząbki czosnku
    • 2 gałązki świeżego tymianku
    • sól, pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Wątróbkę dokładnie płuczemy pod bieżącą, zimną wodą.
    2. Masło rozgrzewamy na patelni, czosnek kroimy w drobne plastry i dodajemy do masła.
    3. Gałązki tymianku płuczemy i również dodajemy do masła.
    4. Dodajemy wątróbkę, solimy i pieprzymy do smaku.
    5. Całość dusimy około 5 minut.
    6. Przekładamy do szklanego naczynia i miksujemy blenderem na gładką masę.
    7. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)