Koreczki z łososiem

    Koreczki z łososiem

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Świetny sposób na ciekawą przystawkę! Gotowe miseczki napełnione szpinakiem i łososiem.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 1 łyżka oleju lub masła
    • 450 g mrożonego szpinaku
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 łyżki śmietany
    • sól
    • pieprz
    • 100 g wędzonego łososia
    • 1 cytryna
    • 0,5 cebuli, drobno pokrojonej
    • 16 szt Duo Party Miseczki Vafini

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Na patelni lub w garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju lub masła. Wrzuć do tego zamarznięty szpinak. Dodaj 1 roztrzepane jajko, 1 zeszklony ząbek czosnku, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz do smaku. Często mieszaj, gotuj aż do całkowitego rozmarznięcia szpinaku. Pozostaw do wystygnięcia, po czym dodaj drobno pokrojoną cebulę. Gotowym szpinakiem faszeruj jedną połówkę foremki.
    2. Do drugiej połówki włóż pół plasterka cytryny, jeżeli jest cieniutko pokrojona – nie ma konieczności obierania ze skórki. Pokrój łososia w paski (dł. ok 4-5 cm), a następnie połóż na/obok półplasterka cytryny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    3

    super pomysł. długo szukałam takich foremek, w końcu znalazłam sklep internetowy vafini i tam zamowilam. polecam. - 17 lut 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis