Placki z kapustą

    Placki z kapustą

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo szybkie, tanie i smaczne danie. Idealnie nadaje się jako obiad, dodatek do mięsa lub na kolację.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 250 g kapusty kiszonej/kwaszonej
    • 2 jajka
    • 2,5 łyżki śmietany 18%
    • 5 łyżek mąki migdałowej
    • 3 łyżeczki babki jajowatej
    • pieprz i sól
    • 1 cebula (opcjonalne)
    • oliwa z oliwek do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Posiekaj drobno kapustę.
    2. Zrób ciasto (dodaj wszystkie składniki do miski) i dokładnie wymieszaj.
    3. Na rozgrzaną patelnię z niewielka ilością oliwy wykładaj łyżką porcje ciasta.
    4. Smaż z obu stron, na złoto.

    Rada

    Uwaga: Podczas stosowania diety LCHF nie wolno jeść żadnej mąki oprócz migdałowej. Jednak jest bardzo kaloryczna i zawiera pewną ilość węglowodanów (około 7%). Można ją jeść tylko w małych ilościach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis