Babeczki szpinakowe na ostro

    Babeczki szpinakowe na ostro

    1polubienie
    1godz.55min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zdrowa i smaczna propozycja na pierwsze czy drugie śniadanie, na wynos, do pracy, a także na lekką kolację. Przepis na podstawie smakuje.blox.pl

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 250 g mrożonego szpinaku
    • 1 jajko
    • 200 g tłustego twarogu
    • łyżka śmietany 18%
    • chili
    • gałka muszkatołowa
    • 2 ząbki czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  +1godz. inne  ›  Gotowe w: 1godz.55min. 

    1. Szpinak rozmróź na sicie by od razu pozbawić go nadmiaru soku.
    2. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
    3. W misce wymieszaj szpinak z jajkiem i resztą składników.
    4. Masę przełóż do foremek.
    5. Piecz 30 minut w 180 stopniach C.
    6. Zwiększ temperaturę do na 220 stopni i piecz przez 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis