Zupa krem z pieczarek

    Szybko, prosto, tanio i dietetycznie.

    LowCarbHighFat

    Zrobione przez 6 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g pieczarek
    • masło do smażenia
    • 300 ml wody
    • 1 kostka rosołowa
    • 300 ml śmietany 30%
    • suszona lub świeża pietruszka
    • sól, pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Pokrój pieczarki. Usmaż na maśle na patelni.
    2. Do garnka dodaj wodę, kostkę rosołową i zagotuj.
    3. Dodaj śmietanę i pietruszkę – podgrzej.
    4. Zmiksuj zupę blenderem/mikserem. Wymieszaj. Przypraw. Gotowe!
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)